Διαβάστε αυτούσια την απόφαση ποινής άμεσης φυλάκιση του 35χρονου που παραβίασε το Διάταγμα κυκλοφορίας

Ο Προέδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, ασκώντας τις εξουσίες που του παρέχει το Σύνταγμα, μετά και από εισήγηση του Γενικού Εισαγγελέα, αποφάσισε την αναστολή της έκτισης της ποινής φυλάκισης πολίτη, ο οποίος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 45 ημερών για παράβαση των περιορισμών διακίνησης που επιβλήθηκαν δυνάμει Διατάγματος του Υπουργού Υγείας.

Διαβάστε αυτούσια την απόφαση επιβολής ποινής του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την προηγούμενη μέρα απέστειλαν επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και το Γενικό Εισαγγελέα, 256 δικηγόροι, μέλη της δεξαμενής νομικής σκέψης «Κράτος Δικαίου», χαρακτηρίζοντας την ποινή του 35χρονου ως αντινομική και έκδηλα υπερβολική.

Διαβάστε την επιστολή:

«Παίρνουμε το θάρρος να σας απευθύνουμε την παρούσα επιστολή, χωρίς να μπαίνουμε καθ’ οιανδήποτε τρόπο στη Συνταγματικότητα των μέτρων της Κυβέρνησης, προς αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID-19 και χωρίς να συζητούμε τη διαύγεια των προνοιών των σχετικών νομοθετημάτων. Θεωρούμε πως η ποινή των 45 ημερών φυλάκισης που επέβαλε το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου, στα πλαίσια της ποινικής υπόθεσης του XXXX Αντωνίου, ήταν από όλες τις απόψεις αντινομική και έκδηλα υπερβολική. Ως εκ των ανωτέρων, η δεξαμενή νομικής σκέψης «Κράτος Δικαίου» και οι 256 δικηγόροι μέλη της, σας καλούμε όπως ασκήσετε άμεσα τις εξουσίες που σας παρέχει το άρθρο 53.4 του Συντάγματος και σε συνεννόηση με τον Γενικό Εισαγγελέα, προχωρήστε άμεσα στην αποφυλάκιση του ενόψει του γεγονότος ότι η συμπεριφορά του πιο πάνω προσώπου, δεν επέφερε και δεν προκάλεσε την οποιανδήποτε πραγματική βλάβη στη δημόσια υγεία».

Διαβάστε περισσότερα για την υπόθεση:

Δείτε επίσης:

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , , ,