Γ. Εισαγγελέας: Εξετάζεται το ενδεχόμενο παρέμβασης στην υπόθεση φυλάκισης 35χρονου που παραβίασε το Διάταγμα απαγόρευσης μετακίνησης

Σύμφωνα με δηλώσεις του Γενικού Εισαγγελέα, Κώστα Κληρίδη στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Νομική Υπηρεσία, σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εξετάζει το ενδεχόμενο παρέμβασης στο θέμα της επιβολής ποινής άμεσης φυλάκισης 45 ημερών σε 35χρονο από την ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για παραβίαση των μέτρων για περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου εξέδωσε την Τρίτη, εναντίον του 35χρονου καταδικαστική απόφαση, επιβάλλοντας του ποινή άμεσης φυλάκισης 45 ημερών, αφού τον έκρινε ένοχο, στη βάση καταγγελίας από την Αστυνομία Δερύνειας, ότι λίγο μετά τις εννέα το βράδυ της 25ης Μαρτίου 2020, παραβίασε το διάταγμα απαγόρευσης μετακίνησης προσώπων το οποίο ίσχυε από τις 21:00 το βράδυ μέχρι τις 0600 το πρωί. Ο 35χρονος έδωσε ως δικαιολογία στην Αστυνομία ότι «παραβίασε το συγκεκριμένο διάταγμα γιατί αποφάσισε να επισκεφθεί τη φιλενάδα του».

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , ,