Γενικός Εισαγγελέας: «Φεύγω με ήσυχη συνείδηση… απογοητευμένος για τα κατεστημένα που πολεμούν αδυσώπητα όποιον σταθεί εμπόδιο στην προώθηση των συμφερόντων τους»

Ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης, σε συνέντευξη του στον Reporter κάνει μια αποτίμηση στο έργο του, μιλά για τα σφάλματα της Νομικής Υπηρεσίας, σχολιάζει την επικαιρότητα και εκφράζει την απογοήτευση του για τα κατεστημένα που σύμφωνα με τον ίδιο, πολεμούν αδυσώπητα όποιον σταθεί μπροστά τους, αφήνοντας υπονοούμενα για διασυρμό του ονόματός του και της υπόληψής του, με σκοπό την παραίτηση του.

Δείτε τα βασικά σημεία της συνέντευξης του:

  • Τα αισθήματα τα οποία με διακατέχουν, πλησιάζοντας προς την αφυπηρέτηση, είναι ανάμεικτα.  Από τη μια είναι η ικανοποίηση ότι φεύγω με ήσυχη τη συνείδηση, έχοντας υπηρετήσει σε μια νευραλγικής σημασίας θέση υπό ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες και συγκυρίες και έχοντας επιτελέσει το καθήκον μου όσο καλύτερα μπορούσα.  Από την άλλη, είναι αισθήματα απογοήτευσης και πικρίας, έχοντας διαπιστώσει ότι κάποια πράγματα δεν διορθώνονται και ότι τα διάφορα κατεστημένα πολεμούν αδυσώπητα όποιον σταθεί μπροστά τους, ως εμπόδιο στην προώθηση των σκοπών και συμφερόντων τους.
  • H υπόθεση κατάρρευση του Συνεργατισμού έτυχε προσεκτικής μελέτης από τη Νομική Υπηρεσία, πρόκειται για ένα αρκετά δύσκολο και χρονοβόρο εγχείρημα, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη.
  • Η ποινική υπόθεση “FOCUS” είναι κατά την άποψη μου, μια από τις σοβαρότερες υποθέσεις ενδεχόμενης διαφθοράς στο δημόσιο βίο, που έχει αχθεί ενώπιον των Δικαστηρίων. 
  • Εκείνο το οποίο δεν φαίνεται να γίνεται κατανοητό από κάποιους, είναι το θέμα του ποιος είναι ακριβώς ο ρόλος και ποια η ευθύνη της Νομικής Υπηρεσίας σε ποινικές διώξεις.  Η Νομική Υπηρεσία δεν έχει να διαδραματίσει ρόλο ανακριτικό-διερευνητικό. Εάν βέβαια, κατά την διενέργεια του ανακριτικού έργου προκύπτει οποιοδήποτε νομικής φύσεως θέμα, ειδικού χειρισμού που ενδεχόμενα να επηρεάσει την μελλοντική παρουσίαση της υπόθεσης ενώπιον του Δικαστηρίου, οι ανακριτικές αρχές απευθύνονται στη Νομική Υπηρεσία για οδηγίες και καθοδήγηση.  
  • Δεν είχε υπάρξει καμιά προσυνεννόηση με τον δικηγόρο-αδελφό μου όταν αυτός απαντούσε σε κάποια ανάρτηση στο διαδίκτυο, την οποία θεώρησε αδικαιολόγητη και άδικη. Ως αποτέλεσμα των διαδραματισθέντων, λήφθηκαν κάποια μέτρα προς διόρθωση στρεβλώσεων που είχαν παρατηρηθεί στον τομέα απονομής της Δικαιοσύνης.
  • Ως αποτέλεσμα κάποιων αποφάσεων που καθηκόντως έπρεπε να πάρω, φαίνεται να έχασα κάποιους φίλους και να κέρδισα κάποιους άλλους.  
  • Εκείνο που παρατηρείται και συνεχώς αποδεικνύεται και στην πράξη, είναι η προσπάθεια γνωστών προσώπων που έχουν ζημιωθεί από συγκεκριμένες αποφάσεις μου, να διασύρουν το όνομα και την υπόληψη μου σε βαθμό, και με σκοπό να με εξαναγκάσουν ακόμα και σε παραίτηση. 
  • Η Νομική Υπηρεσία και ασφαλώς ο Γενικός Εισαγγελέας της οποίας προΐσταται, διέπραξαν σφάλματα ή απέτυχαν να πείσουν στα θέματα που σχετίζονται με τις ποινικές υποθέσεις για την κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού τομέα και της Οικονομίας.
  • Οι υπηρεσιακές σχέσεις μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Γενικού Εισαγγελέα ουδέποτε είχαν επηρεαστεί ως αποτέλεσμα γεγονότων που είχαν διαδραματισθεί το 2015, ούτε και έκτοτε έχει δημιουργηθεί οποιοδήποτε θέμα το οποίο να έχει διαταράξει αυτές τις ομαλές υπηρεσιακές σχέσεις.
Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , , ,