Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων για δίκη Τράμπ: “Γράφουμε ιστορία”

H Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ενέκρινε τη διαβίβαση στη Γερουσία των δύο άρθρων παραπομπής ενάντια στον Ντόναλντ Τραμπ, ανοίγοντας το δρόμο για την έναρξη της δίκης του Αμερικανού Προέδρου.

Ο Βουλευτής Άνταμ Σιφ ορίστηκε επικεφαλής της ομάδας αυτής.  «Βρισκόμαστε εδώ σήμερα να περάσουμε ένα πολύ σημαντικό κατώφλι στην αμερικανική Ιστορία», τόνισε πριν από τη ψηφοφορία, από το βήμα της Βουλής η Δημοκρατική Πρόεδρος Νάνσι Πελόζι.

Με ψήφους 228 υπέρ και 193 κατά, η Βουλή, ακολουθώντας κατά κύριο λόγο κομματικές γραμμές, επίσης ενέκρινε την ομάδα των επτά Δημοκρατικών Βουλευτών – κατηγόρων στη δίκη για την καθαίρεση του Ρεπουμπλικάνου Προέδρου.

Η Δημοκρατική Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι, υπέγραψε το κατηγορητήριο σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ, το οποίο κατόπιν διαβιβάστηκε στη Γερουσία, η οποία καλείται πλέον να οργανώσει τη διαδικασία της δίκης του 45ου προέδρου των ΗΠΑ. “Σήμερα γράφουμε ιστορία”, είπε η Πελόσι σε επίσημη τελετή μετά την ψηφοφορία που διεξήχθη στο σώμα για να εγκριθεί η επίδοση του κατηγορητηρίου στη Γερουσία.

Το έγγραφο παραδόθηκε ήδη στη Γερουσία στο πλαίσιο της διαδικασίας παραπομπής του μεγιστάνα και η διαδικασία της δίκης αναμένεται να αρχίσει την ερχόμενη Τρίτη 21η Ιανουαρίου, γνωστοποίησε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος αυτού του σώματος του αμερικανικού Κογκρέσου, ο Μιτς Μακόνελ.

Την ιστορική διαδικασία θα συντονίσει ο Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου Τζον Ρόμπερτς.

Δείτε επίσης: Η Επιτροπή Δικαστικών Θεμάτων της Βουλής κάλεσε τον Τραμπ να εμφανιστεί ενώπιον της

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , , ,