ΗΠΑ: Η Επιτροπή Δικαστικών Θεμάτων της Βουλής κάλεσε τον Τραμπ να εμφανιστεί ενώπιον της

Η Επιτροπή Δικαστικών Θεμάτων της Βουλής των Αντιπροσώπων κάλεσε τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και το νομικό επιτελείο του στην πρώτη ακρόαση που θα γίνει στο πλαίσιο της έρευνας για την παραπομπή του. Η έναρξη των ακροάσεων έχει προγραμματιστεί για τις 4 Δεκεμβρίου 2019, με νομικούς εμπειρογνώμονες ως μάρτυρες.

Ο Τζέραλντ Νάντλερ, ο Δημοκρατικός Πρόεδρος της Επιτροπής, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι έστειλε επιστολή στον Τραμπ για να του υπενθυμίσει ότι οι κανόνες της Επιτροπής επιτρέπουν στον πρόεδρο να παραστεί στην ακρόαση και στον δικηγόρο του να θέσει ερωτήσεις στους μάρτυρες.

«Επί της ουσίας, ο Πρόεδρος έχει να επιλέξει. Mπορεί να αδράξει αυτήν την ευκαιρία για να εκπροσωπηθεί στις ακροάσεις, ή να σταματήσει να διαμαρτύρεται για τη διαδικασία. Ελπίζω ότι θα επιλέξει να συμμετάσχει στην έρευνα, αυτοπροσώπως ή μέσω νομικού συμβούλου, όπως έκαναν και άλλοι πρόεδροι πριν από αυτόν», σχολίασε.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Πληροφοριών, βουλευτής Άνταμ Σιφ, δήλωσε νωρίτερα την Τρίτη, 26 Νοεμβρίου, ότι οι τρεις Επιτροπές που έκαναν την έρευνα θα παρουσιάσουν την έκθεση τους αφού επιστρέψουν στην Ουάσινγκτον οι βουλευτές, στις 3 Δεκεμβρίου, μετά τις διακοπές για τη Ημέρα των Ευχαριστιών.

Η Επιτροπή Δικαστικών Θεμάτων είναι αρμόδια για να συντάξει το κατηγορητήριο σε βάρος του προέδρου.

Ο Τραμπ θέλει η δίκη του να γίνει στη Γερουσία

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θέλει η Βουλή των Αντιπροσώπων να προχωρήσει στην παραπομπή του και να διεξαχθεί δίκη στη Γερουσία, διότι σε αυτή την περίπτωση θεωρεί ότι η διαδικασία θα είναι δίκαιη, ενώ αναμένει ότι ο πρώην αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν, υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών ώστε να είναι ο υποψήφιος του κόμματος στις προεδρικές εκλογές του 2020, θα κληθεί να καταθέσει, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου.

Γιατί κατηγορείται ο Τραμπ

Ο Τραμπ κατηγορείται ότι άσκησε πιέσεις στον Ζελένσκι, Πρόεδρο της Ουκρανίας, να ξεκινήσει το Κίεβο έρευνα σε βάρος του Χάντερ Μπάιντεν. Συγκεκριμένα, ο Αμερικανός Πρόεδρος αρνείται ότι ανέστειλε την καταβολή στρατιωτικής βοήθειας, ύψους σχεδόν 400 εκατομμυρίων δολαρίων, στην Ουκρανία προκειμένου να πιέσει τον Ζελένσκι, να ξεκινήσει μια έρευνα που θα ζημίωνε τον Μπάιντεν, πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ και φαβορί για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές του 2020.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / eleftherostypos.gr

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , , ,