Δώρος Ιωαννίδης: “Αλίμονο αν δεν είναι ουσιώδης υπηρεσία τα Δικαστήρια τι άλλο είναι;”

Ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συνδέσμου, Δώρος Ιωαννίδης σε δηλώσεις του στην εκπομπή Πρωινή Επιθεώρηση και στη δημοσιογράφο Κατερίνα Ηλιάδη αναφέρθηκε στην ανεξαρτησία του Ανωτάτου Δικαστηρίου στο να λαμβάνει αποφάσεις και στην επιστολή που απέστειλε προς αυτό για να τονίσει τη συνεργασία με το Σύνδεσμο, ως προς το όφελος της Δικαιοσύνης.

Σε σχετική ερώτηση της δημοσιογράφου για το εάν τα δικαστήρια θεωρούνται ουσιώδης υπηρεσία ο κ. Ιωαννίδης δήλωσε, “Αλίμονο αν δεν είναι ουσιώδης υπηρεσία τα Δικαστήρια τι άλλο είναι; …εν μέσω της κρίσης του κορωνοϊού, δεν υπάρχει προσωπικό, δεν προχωρούν, δεν καταχωρούνται υποθέσεις και απλώς αναβάλλονται για τον επόμενο μήνα. Αυτή είναι μια λανθασμένη ενέργεια και παρά την απαίτηση του Δικηγορικού Συλλόγου, δεν κηρύξαμε τα δικαστήρια ως  ουσιώδης υπηρεσία”.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα πολλαπλά προβλήματα που υπάρχουν στη Δικαιοσύνη.

Ακούστε τη συζήτηση:

Στη συνέχεια ακολούθησε παρέμβαση του Υπουργού Δικαιοσύνης, κ. Γιώργου Σαββίδη, ο οποίος αναφέρθηκε στη συνεδρίαση που έγινε τη Δευτέρα 27 Απριλίου, στο Προεδρικό Μέγαρο.

“Ήταν αναμενόμενο ότι δεν θα καταλήγαμε χθές σε τελικές αποφάσεις, είναι ακόμα νωρίς αλλά είναι εβδομάδα εξελίξεων και το Υπουργικό θα προβεί την Τετάρτη 28/4 σε κάποιες ανακοινώσεις και το Ανώτατο Δικαστήριο θα συνέλθει την Πέμπτη 29/4”, ανέφερε ο κ. Σαββίδης.

Σύμφωνα με δηλώση του Υπ. Δικαιοσύνης, σχετικά με το πιο πάνω θέμα, ο Πρόεδρος του Ανωτάτου σε χθεσινή του παρέμβαση, όταν συζητήθηκε το όλο θέμα, είπε πως δεν επιθυμούν να κηρυχθούν τα Δικαστήρια ως ουσιώδης υπηρεσία, ώστε να εργάζονται περισσότερα άτομα εν μέσω πανδημίας.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο πρόβλημα της ηλεκτρονικής δικαιοσύνης και τις προσπάθειες που γίνονται, αναφερόμενος επίσης και στη μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης.

Aκούστε τη συζήτηση:

Δείτε επίσης: Χριστόφορος Χριστοφή: Αφαιρέσαμε τον αναπνευστήρα από τη Δικαιοσύνη

Print Friendly, PDF & Email