Κ. Καδής: Προτεραιότητα η υιοθέτηση του νόμου για το κλίμα

H υιοθέτηση Νόμου για το Κλίμα που πρότεινε η Κομισιόν, αποτελεί προτεραιότητα για την κυπριακή κυβέρνηση, τόνισε ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστα Καδής, σε παρέμβασή του στο Συμβούλιο Περιβάλλοντος της ΕΕ, που διεξήχθη στις  Βρυξέλλες.

Στην παρέμβασή του ο Υπουργός τόνισε ότι η πρόταση νόμου της Κομισιόν, θα καθορίσει τους μηχανισμούς μέσα από τους οποίους οι υπόλοιπες πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συμβάλουν στην κλιματική ουδετερότητα μέχρι το 2050 και επεσήμανε ότι σημαντικό ρόλο στη μετάβαση στην κλιματική ουδετερότητα θα διαδραματίσει και το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης. 

Σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση του Υπουργείου, το Συμβούλιο υιοθέτησε, επίσης, κείμενο συμπερασμάτων αναφορικά με την ανάγκη βελτίωσης του θεσμικού πλαισίου που διέπει τα θέματα της ποιότητας του αέρα. Μέσα από το κείμενο αυτό, η Κομισιόν καλείται να αναλάβει σχετική δράση στον τομέα αυτό. Στις συζήτηση που αναπτύχθηκε για το θέμα αυτό, οι Υπουργοί Περιβάλλοντος της ΕΕ, αναγνώρισαν την ανάγκη επίτευξης υψηλότερου επιπέδου προστασίας της ανθρώπινης υγείας και του περιβάλλοντος από την αέρια ρύπανση.

Στο περιθώριο των εργασιών του Συμβουλίου, ο Υπουργός Κώστας Καδής είχε διμερείς επαφές με τον Υπουργό Περιβάλλοντος της Μάλτας, Aaron Farrugia, τον Υπουργό Περιβάλλοντος της Λιθουανίας Kęstutis Mažeika και τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Περιβάλλοντος της Ελλάδας Κωνσταντίνο Αραβώση. Κατά τη παραμονή του στη βελγική πρωτεύουσα, ο Κώστας Καδής είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει χωριστές συναντήσεις με τον Γενικό Διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Daniel Calleja Crespo καθώς και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Norbert Lins, με τους οποίους αντάλλαξε απόψεις για θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Mε πληροφορίες από ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , ,