Χριστίνα Ππεκρή:«Δυστυχώς οι εξελίξεις μας προλαβαίνουν»

Εκλογές Δικηγορικού Συλλόγου Λευκωσίας

Στα πλαίσια της ισότιμης παροχής δυνατότητας σε όλους τους υποψήφιους για εκλογή ως μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Λευκωσίας, η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ έχει αποστείλει ερωτήματα σε όλους τους υποψήφιους και θα δημοσιεύει εντός των προσεχών ημερών τις απαντήσεις τους.

Ακολουθούν οι απαντήσεις του υποψήφιου μέλους κα. Χριστίνα Ππεκρή:

Τι σπουδές έχετε κάνει και σε ποια πανεπιστήμια;

Είμαι απόφοιτη του Πανεπιστήμιου Κύπρου, από το οποίο απέκτησα Πτυχίο Νομικής (LL.B) και παράλληλα Minor Degree στις Πολιτικές Επιστήμες. Είμαι επίσης κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών (LL.M) με ειδίκευση στο «Διεθνές Επιχειρηματικό Δίκαιο» («International Business Law») από το Πανεπιστήμιο Queen Mary του Λονδίνου.

Από πότε ασκείτε το δικηγορικό επάγγελμα;

Ασκώ ανελλιπώς το επάγγελμα από το 2014, έτος εγγραφής μου στον Δικηγορικό Σύλλογο.

Σε ποιο γραφείο είστε και ποιος ο ρόλος σας, είδος υποθέσεων που χειρίζεστε;

Εργάζομαι ως συνεργάτιδα («Senior Associate») στο Δικαστηριακό Τμήμα του δικηγορικού γραφείου Χρυσαφίνης και Πολυβίου Δ.Ε.Π.Ε. Χειρίζομαι κυρίως υποθέσεις αστικής φύσεως και ειδικότερα τραπεζικού, εταιρικού και εμπορικού δικαίου. Αναλαμβάνω επίσης τον χειρισμό υποθέσεων εργατικού, διοικητικού και συνταγματικού δικαίου.

Γιατί αποφασίσατε να υποβάλετε υποψηφιότητα;

Ως νέα μαχόμενη δικηγόρος, αισθάνομαι ότι έχουν συσσωρευθεί πολλά προβλήματα τα οποία χρήζουν άμεσης επίλυσης, για να επανακτήσει ο κλάδος της δικαιοσύνης και ειδικότερα το δικηγορικό επάγγελμα το κύρος τους και να εμπνεύσουν θετικά τους νέους επαγγελματίες, αλλά και την κοινωνία ευρύτερα. Η ιστορία υποδεικνύει ότι δυστυχώς οι εξελίξεις μας προλαβαίνουν, επομένως πιστεύω ότι είναι καιρός να αναλάβουμε δράση. Θεωρώ επίσης πολύ σημαντικό τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζεται κάθε θέμα και τον τρόπο με τον οποίο αυτό αναδεικνύεται. Ο ορθολογισμός, ο ρεαλισμός και η συνέπεια πρέπει πάντοτε, κατά τη γνώμη μου, να αποτελούν βασικούς πυλώνες της συνδικαλιστικής δράσης. Καταλυτικής σημασίας ήταν βεβαίως το γεγονός ότι κλήθηκα να συμμετέχω στον συνδυασμό του Υποψηφίου Προέδρου για τον Δικηγορικό Σύλλογο Λευκωσίας, κ. Μιχάλη Βορκά, στο πρόσωπο του οποίου τρέφω απόλυτη εμπιστοσύνη σε ότι αφορά στην επιδίωξη και υλοποίηση των στόχων που έχει θέσει, με εντιμότητα και ειλικρίνεια.

Ποιες είναι οι προτεραιότητες σας σε περίπτωση εκλογής;

Καταρχάς θεωρώ ότι η ενεργός συμμετοχή του δικηγορικού σώματος στα κέντρα λήψεως αποφάσεων είναι ζωτικής σημασίας. Στην εποχή των καταιγιστικών ειδήσεων και των συνεχών μεταρρυθμίσεων, ο κλάδος δεν επιτρέπεται να παραμένει περιθωριοποιημένος, ιδιαίτερα σε θέματα τα οποία τον αφορούν άμεσα και στα οποία θα έπρεπε να έχει ουσιαστική εμπλοκή. Προτεραιότητα είναι επίσης το θέμα της αναβάθμισης των κτιριακών εγκαταστάσεων των Δικαστηρίων της πρωτεύουσας, η οποία θα βελτιώσει τις συνθήκες εργασίας όλων των λειτουργών της δικαιοσύνης, θα δημιουργήσει αίσθημα ασφάλειας και δέους στον χώρο και κατ’ επέκταση θα συμβάλει στην ποιοτικότερη άσκηση της δικηγορίας. Πέραν των ανωτέρω, ενστερνίζομαι πλήρως τις απόψεις του κ. Μ. Βορκά σε σχέση με τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στον τομέα της δικαιοσύνης και θεωρώ ότι η αλλαγή χρειάζεται την προσπάθεια και τη στήριξη όλων μας.

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , ,