Χαρίλαος Βελάρης: «Nτρεπόμαστε να πάρουμε τους πελάτες μας στο Δικαστήριο»

Εκλογές Δικηγορικού Συλλόγου Λευκωσίας

Στα πλαίσια της ισότιμης παροχής δυνατότητας σε όλους τους υποψήφιους για εκλογή ως μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Λευκωσίας, η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ έχει αποστείλει ερωτήματα σε όλους τους υποψήφιους και θα δημοσιεύει εντός των προσεχών ημερών τις απαντήσεις τους.

Ακολουθούν οι απαντήσεις του υποψήφιου μέλους κ. Χαρίλαου Βελάρη:

Τι σπουδές έχετε κάνει και σε ποια πανεπιστήμια;

Σπούδασα στο Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου (Γαλλία), από όπου απέκτησα πτυχίο Νομικής και Ευρωπαϊκών Σπουδών, καθώς και μεταπτυχιακό στο Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο. Επίσης, απέκτησα πτυχίο στην Αγγλική Νομική Ορολογία από το ίδιο πανεπιστήμιο.

Από πότε ασκείτε το δικηγορικό επάγγελμα;

Ξεκίνησα ως ασκούμενος δικηγόρος το 2009 κι από το 2010 μέχρι σήμερα, είμαι εγγεγραμμένος ανελλιπώς στο μητρώο των δικηγόρων που ασκούν το επάγγελμα.

Σε ποιο γραφείο είστε και ποιος ο ρόλος σας, είδος υποθέσεων που χειρίζεστε;

Είμαι συνέταιρος στο γραφείο Βελάρης & Βελάρης ΔΕΠΕ, το οποίο ίδρυσε ο παππούς μου. Ασχολούμαι με όλων των ειδών τις δικαστηριακές υποθέσεις, με έμφαση στις εμπορικές υποθέσεις διεθνούς φύσεως και στα προσωρινά διατάγματα.

Γιατί αποφασίσατε να υποβάλετε υποψηφιότητα;

Τα τελευταία χρόνια, διαπίστωσα ότι η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων θεωρεί ότι τα προβλήματα του επαγγέλματος μας επιδεινώνονται, ωστόσο σχεδόν κανείς δεν έκανε τίποτε για να αλλάξει την κατάσταση, επικαλούμενοι συνήθως τον φόρτο εργασίας. Θεωρώ ότι είναι υποχρέωση όλων μας, παρά την πίεση του χρόνου, να συνεισφέρουμε εμπράκτως στην πρόοδο του επαγγέλματος.

Ποιες είναι οι προτεραιότητες σας σε περίπτωση εκλογής;

Σε περίπτωση που εκλεγώ στο Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Λευκωσίας, προτεραιότητα μου θα είναι η βελτίωση των συνθηκών εργασίας των δικηγόρων της επαρχίας μας, οι οποίες είναι άθλιες, σε βαθμό που ντρεπόμαστε να πάρουμε τους πελάτες μας στο Δικαστήριο. Ταυτόχρονα, θα προσπαθήσω, σε συνεργασία με τον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο και τους Συλλόγους των άλλων επαρχιών να αναστηλώσουμε την εικόνα του επαγγέλματος, η οποία, δυστυχώς, έχει καταρρακωθεί.

Μπορείτε να δείτε τις θέσεις μου για σειρά θεμάτων που ενδιαφέρουν τους συναδέλφους στο έγγραφο που έχουμε ετοιμάσει σε συνεργασία με τους υπόλοιπους συναδέλφους του συνδυασμού στον οποίο συμμετέχω, με επικεφαλής τον κ. Χαράλαμπο Αρτέμη.

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , ,