Γιάννης Πολυχρόνης: «Μια γρίπη κατάφερε να γονατίσει χιλιάδες γραφεία»

Εκλογές Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου

Στα πλαίσια της ισότιμης παροχής δυνατότητας σε όλους τους υποψήφιους για εκλογή ως μέλη του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ έχει αποστείλει ερωτήματα σε όλους τους υποψήφιους και θα δημοσιεύει εντός των προσεχών ημερών τις απαντήσεις τους.

Ακολουθούν οι απαντήσεις του υποψήφιου μέλους κ. Γιάννη Πολυχρόνη:

Τι σπουδές έχετε κάνει και σε ποια πανεπιστήμια;

• Απόφοιτος της Νομικής σχολής Αθηνών (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών)  

• Κάτοχος μεταπτυχιακού του Πανεπιστημίου Κύπρου, τμήμα Νομικής  στο τομέα «Ποινική Δικαιοσύνη και Ανθρώπινα Δικαιώματα» . 
  

Από πότε ασκείτε το δικηγορικό επάγγελμα;

Εγγεγραμμένος δικηγόρος στο Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο από το 2009.  

Σε ποιο γραφείο είστε και ποιος ο ρόλος σας, είδος υποθέσεων που χειρίζεστε;

Διατηρώ δικό μου δικηγορικό γραφείο Γιάννης Πολυχρόνης ΔΕΠΕ. Ενασχόληση κατά μέγιστο βαθμό στο τομέα του ποινικού δικαίου και προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων (Human Rights& Criminal Justice) .

Γιατί αποφασίσατε να υποβάλετε υποψηφιότητα;

Η υποβολή της υποψηφιότητας μου πηγάζει από την ανάγκη εκσυγχρονισμού του συστήματος του δικαστικού και δικαστηριακού αλλά και του εκμοντερνισμού του κτιριακού και λειτουργικού πλαισίου άσκησης επαγγέλματος που εν μέσω της πρόσφατης πανδημίας παρουσιάστηκαν πολλά εμπόδια στην εκτέλεση των καθηκόντων μας ως δικηγόροι στο  δικαστηριακό και δικαστικό τομέα. Μια γρίπη κατάφερε να γονατίσει χιλιάδες γραφεία και να φανερώσει αδυναμίες στην εκτέλεση των καθηκόντων μας, λειτουργικά και πρακτικά λόγω της μη απαιτούμενης και έγκαιρης μεταρρύθμισης στον τομέα της δικαιοσύνης και στην άσκηση του δικηγορικού επαγγέλματος.    

Ποιες είναι οι προτεραιότητες σας σε περίπτωση εκλογής;

Ενστερνίζομαι τις απόψεις του υποψήφιου προέδρου Δρ. Χρίστου Κληρίδη. Το πρόγραμμα που έχει εκπονήσει αναφέρεται  στην μεταρρύθμιση και τον εκσυγχρονισμό ε φ’ όλης της ύλης στο τομέα της Δικαιοσύνης και της άσκηση της Δικηγορίας.

Πρόκειται για μια προσωπικότητα που διαθέτει τα προσόντα, την πείρα και την εμπειρία για μια ριζική αλλαγή.

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , ,