Στέλιος Παρπαρίνος: «Στόχος μου με αυτή την υποψηφιότητα είναι να μην χαθεί η εκσυγχρονιστική φωνή των νέων δικηγόρων σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον»

Εκλογές Δικηγορικού Συλλόγου Λευκωσίας

Στα πλαίσια της ισότιμης παροχής δυνατότητας σε όλους τους υποψήφιους για εκλογή ως μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Λευκωσίας, η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ έχει αποστείλει ερωτήματα σε όλους τους υποψήφιους και θα δημοσιεύει εντός των προσεχών ημερών τις απαντήσεις τους.

Ακολουθούν οι απαντήσεις του υποψήφιου μέλους κ. Στέλιου Παρπαρίνου:

Τι σπουδές έχετε κάνει και σε ποια πανεπιστήμια;

 Κατέχω LL.B (Hons) από το Πανεπιστήμιο του Leeds και LL.M στο Δίκαιο της Τραπεζικής και Χρηματοοικονομικής από το University College London (UCL). Έπειτα ολοκλήρωσα το Bar Professional Training Course (BPTC) στο ΒPP Λονδίνου και είμαι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου της Αγγλίας και της Ουαλίας μετά την εισαγωγή μου στο Lincoln’s inn υπό τον τίτλο του Barrister-at-Law.

 Από πότε ασκείτε το δικηγορικό επάγγελμα;

 Είμαι εγγεγραμμένος δικηγόρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου από το 2021.

 Σε ποιο γραφείο είστε και ποιος ο ρόλος σας, είδος υποθέσεων που χειρίζεστε;

 Ασκώ το δικηγορικό επάγγελμα στη δικηγορική εταιρία Λούκας και Βίας Λ. Παρπαρίνος & Συνεργάτες Δ.Ε.Π.Ε.

 Ασχολούμαι κατά κύριο λόγο με τις δικαστικές διαφορές αστικής φύσεως, Επίσης παρέχω και συμβουλευτικές υπηρεσίες σε εταιρίες και φυσικά πρόσωπα.

 Γιατί αποφασίσατε να υποβάλετε υποψηφιότητα;

 Πιστεύω ότι ο καθένας από εμάς έχει υποχρέωση να προσφέρει στη διαμόρφωση τέτοιων συνθηκών για να μπορέσουν οι συνάδελφοι μας – η πλειονότητα των οποίων δεν είναι ευχαριστημένοι με πολλές πτυχές της υφιστάμενης κατάστασης – να ασκήσουν το λειτούργημα τους χωρίς κωλύματα και εμπόδια. Σε μια εποχή που η δικηγορία βιώνει την αμφισβήτηση της κοινωνίας, θεώρησα υποχρέωσή μου να θέσω και εγώ τον εαυτό μου στη μάχη για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης του κόσμου, δημιουργώντας τέτοιες συνθήκες για να μπορέσουμε και να παράξουμε αλλά και να αναδείξουμε το έργο μας ως δικηγόροι.

Μέσα από την εμπειρία μου στην επιτροπή τεχνολογίας του ΠΔΣ κατάλαβα πως η ενασχόληση με τα συλλογικά όργανα του επαγγέλματος μας μπορεί να είναι και αποτελεσματική και να προσφέρει. Σε αυτή την πορεία στον ΠΔΣ αλλά και αυτή την περίοδο, ως νέος δικηγόρος, είχα την ευκαιρία να συζητήσω με πολλούς από εσάς, συνάδελφους, οι οποίοι μοιράστηκαν τη γνώση που αποκόμισαν από τις δικές τους εμπειρίες και τις ανησυχίες τους. Τα όσα άκουσα επιβεβαιώνουν τις κοινές μας ανησυχίες και με έχουν πεισμώσει ακόμη περισσότερο για να προσπαθήσω να συμβάλω σε δημιουργικές λύσεις για τα προβλήματα των δικηγόρων της Λευκωσίας.

Στόχος μου με αυτή την υποψηφιότητα είναι να μην χαθεί η εκσυγχρονιστική φωνή των νέων δικηγόρων σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον. Η αρμονική συνύπαρξη νέων και παλαιότερων στα συλλογικά όργανα του ΔΣΛ είναι απαραίτητη για να μη μείνει κανένας συνάδελφος πίσω.

 Ποιες είναι οι προτεραιότητες σας σε περίπτωση εκλογής;

 Θα εργαστώ με αφοσίωση και αρχές για να διασφαλίσω ότι ο Δικηγόρος Σύλλογος Λευκωσίας θα έχει ενεργό ρόλο και θα εκπροσωπείται με αποτελεσματικότητα στο ΠΔΣ και στα άλλα κέντρα λήψης αποφάσεων για την απόδοση των συμφερόντων, τόσο των δικηγόρων της Λευκωσίας όσο και του κοινού.

Θα συνεργαστώ με τα αξιότιμα μέλη του συνδυασμού μου καθώς και με όλους όσους επιθυμούν να προωθήσουν τα συμφέροντα των δικηγόρων της Λευκωσίας για την επίτευξη των πιο πάνω στόχων, με ιδιαίτερη βαρύτητα στην παροχή στήριξης συναδέλφων αποσκοπώντας την προσαρμογή στους Νέους Θεσμούς Πολιτικής Δικονομίας.

Σε προσωπικό επίπεδο θα προωθήσω την χρήση της τεχνολογίας στα δικαστήρια και στον σύλλογό μας, με στόχο την πιο ομαλή λειτουργία του επαγγέλματός μας. Η εισαγωγή της ηχητικής μαγνητοσκόπησης στις δικαστικές αίθουσες, με στόχο την άμεση αναπαραγωγή πρακτικών και ο αυτόματος υπολογισμός εξόδων με κάθε εμφάνιση είναι ο κανόνας στις πλείστες Ευρωπαϊκές χώρες και οφείλει να είναι και στην Λευκωσία, ανεξάρτητα από την παράδοση νέου Δικαστικού Μεγάρου.

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , ,