Στέφανος Σκορδής: «Δηλώνουμε έτοιμοι να συνεχίσουμε το έργο στήριξης και διεκδίκησης των όσων αξίζουν οι δικηγόροι»

Εκλογές Δικηγορικού Συλλόγου Λευκωσίας

Στα πλαίσια της ισότιμης παροχής δυνατότητας σε όλους τους υποψήφιους για εκλογή στην θέση του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Λευκωσίας, η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ έχει αποστείλει ερωτήματα σε όλους τους υποψήφιους και θα δημοσιεύει εντός των προσεχών ημερών τις απαντήσεις τους.

Ακολουθούν οι απαντήσεις του υποψήφιου Προέδρου κ. Στεφανου Σκορδή:

Θα θέλαμε αρχικά να αναφερθείτε σε ορισμένα βιογραφικά στοιχεία.

 Γεννήθηκα στην Λευκωσία το 1978 από γονείς πρόσφυγες (εξ Αυλώνας του διαμερίσματος Μόρφου) και είμαι νυμφευμένος και πατέρας 3 ανηλίκων αγοριών.

Φοίτησα στην Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών από όπου έλαβα πτυχίο νομικής και εν συνεχεία μεταπτυχιακό τίτλο στο Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο. Έκανα την άσκηση μου στο γραφείο Άντης Τριανταφυλλίδης & Υιοί και ενεγράφηκα ως δικηγόρος το 2004. Συνέχισα την επαγγελματική μου πορεία στο γραφείο Κλεόπας & Κλεόπας ΔΕΠΕ και εδώ και αρκετά χρόνια είμαι συνέταιρος στο γραφείο Σκορδής & Στεφάνου ΔΕΠΕ, στο οποίο ηγούμαι της ομάδας του Δικαστηριακού τμήματος.

Ως δικηγόρος χειρίστηκα και χειρίζομαι υποθέσεις ενώπιον όλων των Δικαστηρίων και θα έλεγα ότι η εμπειρία μου συγκεντρώνεται κυρίως στο αστικό δίκαιο, στο εργατικό δίκαιο, στο οικογενειακό δίκαιο και στο αθλητικό δίκαιο. Έχω διεκπεραιώσει πολυάριθμες ακροάσεις, με πληθώρα εμπειριών και αλληλεπίδραση με λειτουργούς της δικαιοσύνης.

Μεταξύ των ετών 2007 και 2010 εργοδοτήθηκα ως Ειδικός Επιστήμονας από το Πανεπιστήμιο Κύπρου όπου δίδαξα το μάθημα «Κυπριακό Επιχειρηματικό Δίκαιο» και μεταξύ των ετών 2013 και 2014 ως Ειδικός Επιστήμονας από το Πανεπιστήμιο Frederick όπου δίδαξα τα μαθήματα «Εργατικό Δίκαιο» και «Δίκαιο Συμβάσεων».

Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής μου σταδιοδρομίας, υπήρξα νομικός σύμβουλος διαφόρων αθλητικών Ομοσπονδιών (Καλαθόσφαιρας, Χειροσφαίρισης, Χιονοδρόμων, Ιππασίας, Πανεπιστημιακού Αθλητισμού και Κυπριακού Συνδέσμου Αυτοκινήτου) Πρόεδρος στις Δικαστικές Επιτροπές των Ομοσπονδιών Πετόσφαιρας και Πανεπιστημιακού Αθλητισμού, Μέλος της Επιτροπής Επίλυσης Διαφορών της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου και μέλος του Σώματος Διαιτητών της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης, Έχω προσφάτως διοριστεί  ως μέλος της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού και εθνικός συντονιστής για τα θέματα της σύμβασης Macolin του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Από την αρχή της επαγγελματικής μου σταδιοδρομίας ενδιαφέρθηκα για τα κοινά και ήμουν μέλος της Επιτροπής του Δικηγορικού Συλλόγου Λευκωσίας μεταξύ των ετών 2008-2011 και εν συνεχεία Γραμματέας της απερχόμενης Επιτροπής (2020-2023).

Ποιοι λόγοι συνέβαλαν στο να διεκδικήσετε την Προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Λευκωσίας;

Η υποψηφιότητα μου για την θέση του Προέδρου αποτελεί φυσιολογική συνέχεια του διαρκούς ενδιαφέροντος και ενασχόλησης μου με τα κοινά και της τρέχουσας θητείας μου στην Επιτροπή του Δικηγορικού Συλλόγου Λευκωσίας.

Δεν θα μπορούσα να παραλείψω να αναφερθώ στον αριθμό των συναδέλφων οι οποίοι με τίμησαν με την ψήφο τους στις προηγούμενες εκλογές, κάτι που αποτέλεσε για μένα σημαντική ώθηση, σε συνδυασμό με την παρότρυνση της ομάδας αξιόλογων και ικανών συναδέλφων που με στηρίζει και στηρίζω.

Τα τελευταία 3 χρόνια έχουν γίνει πολλά από την υφιστάμενη Επιτροπή του Δικηγορικού Συλλόγου Λευκωσίας και μάλιστα υπό αντίξοες συνθήκες όπως μεταξύ άλλων την πανδημία, την συρρίκνωση των εσόδων του Συλλόγου συνεπεία αποκοπής της προμήθειας που λαμβάναμε από την πώληση χαρτοσήμων, την εισαγωγή νέων συστημάτων όπως το i-justice και εσχάτως, τη θέση σε εφαρμογή των νέων Θεσμών Πολιτικής Δικονομίας.

Παρόλα αυτά, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, κατορθώσαμε να αυξήσουμε τις αποταμιεύσεις του Συλλόγου διατηρώντας ένα υγιές Ταμείο, να ξεκινήσουμε τη λειτουργία της ιστοσελίδας μας, να προχωρήσουμε σε εφαρμογές όπως για παράδειγμα τη δυνατότητα ηλεκτρονικής ανανέωσης της ετήσιας άδειας εξασκήσεως επαγγέλματος, ενημερώσεις μέσω viber κ.α., ενώ προχωρήσαμε σε διευθετήσεις εν μέσω πανδημίας για διευκόλυνση των καταχωρήσεων, ιδρύσαμε το Ταμείο Αλληλεγγύης και θέσαμε σε εφαρμογή το πρόγραμμα σεμιναρίων-εκπαιδεύσεων που έχει αγκαλιαστεί από εκατοντάδες συναδέλφους. Η εφαρμογή του I-Justice με όλα τα προβλήματα τα οποία προέκυψαν και συνεχίζουν να προκύπτουν, παρατηρούμε ότι με το χρόνο εμπεδώνεται. Έχουμε ως Επιτροπή αφιερώσει μεγάλο μέρος χρόνου στηρίζοντας δικηγόρους για τα θέματα αυτά.

Κυρίως όμως ως Δικηγορικός Σύλλογος Λευκωσίας εκφράσαμε άποψη και θέση σε όλα τα βασικά θέματα, διεκδικήσαμε ενώπιον του αρμόδιου Υπουργείου, του Ανωτάτου Δικαστηρίου και του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας και κατήλθαμε δις σε στάσεις εργασίας για να προωθήσουμε θέσεις και αιτήματα των δικηγόρων της πρωτεύουσας.

Η Επιτροπή του Δικηγορικού Συλλόγου Λευκωσίας είναι όργανο προσφοράς, υπευθυνότητας, ειλικρίνειας και εντιμότητας. Το αντάλλαγμα μας, είναι η ηθική ικανοποίηση, η δημιουργία σχέσεων και κουλτούρας με τους συναδέλφους, η προαγωγή της συναδελφικότητας, της υπεύθυνης στάσης, αλληλοσεβασμού και διεκδίκησης όσων αξίζουν οι δικηγόροι. Το έργο της Επιτροπής την τελευταία τριετία, κοινοποιήθηκε άρτια και ανελλιπώς στους συναδέλφους, τόσο με ενημερωτικά δελτία, με e-mail όσο και με την ευκαιρία διαλέξεων και σεμιναρίων επί πληθώρας θεμάτων, μέσα από τα οποία όλοι οι ενδιαφερόμενοι ρώτησαν, ακούστηκαν και έλαβαν απαντήσεις. Οι συνάδελφοι μας το γνωρίζουν και το αναγνωρίζουν.

Αναφέροντας τα πιο πάνω πρέπει να σημειώσω ότι ξεκάθαρα υπάρχουν ακόμα πολλά να γίνουν. Αυτό  αποτελεί το βασικό μου κίνητρο και επιδίωξη με την υποβολή της υποψηφιότητας μου, δηλαδή αφενός να συνεχιστεί η επάξια και δυναμική εκπροσώπηση των συναδέλφων της Λευκωσίας και αφετέρου να θέσουμε σε εφαρμογή περισσότερα μέτρα στήριξης δικηγόρων για να βελτιώσουμε την καθημερινότητα και να επιλύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα από τα όσα αντιμετωπίζουμε.

Ποια θεωρείτε ότι είναι τα πιο άμεσα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δικηγόροι και πως μπορούν να αντιμετωπιστούν;

Επιτρέψετε μου να διαχωρίσω την απάντηση μου σε 2 ενότητες, ήτοι στα προβλήματα που αφορούν πιο άμεσα τον Δικηγορικό Σύλλογο Λευκωσίας και στα προβλήματα που απασχολούν όλους τους συναδέλφους και τυγχάνουν χειρισμού πρωτίστως από τον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο στα οποία όμως ο Δικηγορικός Σύλλογος Λευκωσίας έχει και πρέπει να έχει ρόλο και θέση.

Αρχίζοντας από την 1η ενότητα, θα έλεγα ότι αναμφίβολα το μεγαλύτερο πρόβλημα και βασική προτεραιότητα κάθε Επιτροπής του Δικηγορικού Συλλόγου Λευκωσίας αποτελεί το θέμα των κτιριακών εγκαταστάσεων των Δικαστηρίων μας. Πρέπει να τεθεί εκ νέου επιτακτικά το πάγιο αίτημα ανέγερσης του νέου Δικαστικού Μεγάρου στο οποίο να στεγαστούν όλα τα Δικαστήρια της πρωτεύουσας και επιτέλους να ληφθούν οι απαραίτητες αποφάσεις για υλοποίηση αυτού του στόχου. Πέραν αυτού όμως να εργαστούμε προς τον σκοπό βελτίωσης και εκσυγχρονισμού των υφιστάμενων εγκαταστάσεων, της λήψης μέτρων που θα διευκολύνουν τους συναδέλφους και φυσικά την στέγαση του Εφετείου και όλων των Ειδικών Δικαστηρίων σε χώρο πλησίον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας. Η δημιουργία αξιοπρεπών συνθηκών στέγασης της δικαιοσύνης, θα συμβάλλει στο να αισθάνονται οι λειτουργοί αυτής και οι πολίτες ότι πράγματι απονέμεται δικαιοσύνη στους χώρους αυτούς.

Άλλο σοβαρό θέμα της ενότητας αυτής είναι η επιτάχυνση στις διαδικασίες σύνταξης αποφάσεων και διαταγμάτων καθώς και ψήφισης καταλόγου εξόδων, θέματα τα οποία θα πρέπει να επιλυθούν με συνεργασία, επαφές και άσκηση πίεσης στους αρμοδίους. Επίσης η συνέχιση της ενίσχυσης των οικονομικών του Συλλόγου μας, τα οποία ως έχω ήδη αναφέρει έχουν υποστεί τεράστιο πλήγμα με την αποκοπή του βασικού μας εσόδου που ήταν τα ποσά που λαμβάναμε ως προμήθεια από την πώληση χαρτοσήμων. Επιπρόσθετα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην συνέχιση και βελτίωση του προγράμματος εκπαίδευσης-σεμιναρίων, δίνοντας έμφαση στην επιμόρφωση και επίλυση ζητημάτων που προκύπτουν από την εισαγωγή  των νέων Θεσμών Πολιτικής Δικονομίας, αλλά και με την δημιουργία ομάδας υποβοήθησης και επίλυσης αποριών και προβλημάτων. Προγραμματίζουμε την εισαγωγή νέων εφαρμογών (applications) για να διευκολύνουμε την καθημερινότητα των συναδέλφων, και μέτρων για ενίσχυση των νέων δικηγόρων αλλά και όλων των συναδέλφων της Λευκωσίας που έχουν ανάγκη βοηθείας. Επίσης πρέπει να γίνουν ενέργειες για περαιτέρω αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του Συλλόγου μας και παροχής διευκολύνσεων στους συναδέλφους π.χ. μέσω δημιουργίας αιθουσών δικηγόρων-πελάτη, εμπλουτισμού της βιβλιοθήκης μας και άλλων σχετικών.

Όσον αφορά την 2η ενότητα, ήτοι, τα γενικότερα θέματα που απασχολούν τους συναδέλφους και τυγχάνουν χειρισμού κυρίως σε συνεργασία με τον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο, βασική προτεραιότητα αποτελεί η επίλυση του θέματος του Ταμείου Συντάξεως, με άμεση διενέργεια εμπεριστατωμένων μελετών, πλήρη ενημέρωση των συναδέλφων και διενέργεια Γενικής ή Γενικών Συνελεύσεων για λήψη τελικής απόφασης η οποία να εφαρμοστεί.Ως θέμα αλληλένδετο με την 1η ενότητα είναι η στήριξη των δικηγόρων μπροστά στις αλλαγές που λαμβάνουν χώρα την τρέχουσα περίοδο, όπως πχ την εισαγωγή των νέων Θεσμών Πολιτικής Δικονομίας.  Οι αλλαγές αυτές δεν επήλθαν από τη μία μέρα στην άλλη. Τώρα, βρισκόμαστε στο στάδιο κατά το οποίο έχουμε χρέος να στηρίξουμε όλους ανεξαιρέτως τους δικηγόρους να εξοικειωθούν και να αντιμετωπίσουν τις αλλαγές αυτές με τρόπο ώστε να επωφεληθούν και να μην τους καταβάλουν αρνητικά. Για να το κάνουμε αυτό, οφείλουμε να είμαστε καλοί και ψύχραιμοι ακροατές των κενών και προβλημάτων που εντοπίζονται στην πρακτική εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων για να τα θέτουμε υπόψη των αρμοδίων φορέων και αρχών με τις εισηγήσεις και προτάσεις μας.

Επιπλέον στα θέματα αυτής της ενότητας, περιλαμβάνεται η ενίσχυση και βελτίωση των μέτρων εκτέλεσης δικαστικών αποφάσεων, η αύξηση της δικηγορικής ύλης και τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν τα δικηγορικά γραφεία ως προς τις τρέχουσες διεθνείς εξελίξεις της οικονομικής κρίσης, του πολέμου στην Ουκρανία και των «Ρωσικών κυρώσεων». Σε όλα αυτά τα θέματα, ο Τοπικός Δικηγορικός Σύλλογος δεν είναι αμέτοχος. Συμμετείχαμε όλα αυτά τα χρόνια ως Επιτροπή του Δικηγορικού Συλλόγου Λευκωσίας στην αντιμετώπιση των θεμάτων αυτών ποικιλοτρόπως: συναντήσεις με αρμόδιους φορείς, συνεχή ενημέρωση των μελών μας, και εξεύρεση λύσεων, προώθηση εισηγήσεων και στήριξη προς όλους τους συναδέλφους.

Τέλος ένα πολύ σοβαρό θέμα αποτελεί η στήριξη των νεαρών δικηγόρων και των αυτοεργοδοτούμενων δικηγόρων. Ο  αυτοεργοδοτούμενος δικηγόρος πλέον είναι αμφίβολο εάν μπορεί να εξασφαλίσει μηνιαίως ικανοποιητικό εισόδημα ωσαύτως και οι απολαβές των νεαρών δικηγόρων έχουν υποστεί σοβαρή συρρίκνωση. Με χαρά παρατηρώ πολλούς νέους δικηγόρους με υψηλό ακαδημαϊκό και ηθικό υπόβαθρο να ασκούν το επάγγελμα. Οι δικηγόροι αυτοί είναι απαραίτητο να συνεχίσουν στο επάγγελμα με καλές συνθήκες και να μην το εγκαταλείψουν απογοητευμένοι λόγω μη ανταπόκρισης στις προσδοκίες τους και πρέπει οι Δικηγορικοί Συλλόγοι να σταθούν δίπλα τους και να τους προσφέρουν όλη την στήριξη που μπορούν.

Ποια θεωρείτε ότι είναι τα βασικά στοιχεία που διαφοροποιούν τη δική σας υποψηφιότητα;

Αρχικά θα έλεγα ότι βασικό διαφοροποιούν στοιχείο της δικής μου υποψηφιότητας αποτελεί η εμπειρία ως εκ της ενεργούς και συστηματικής ενασχόλησης μου με τα κοινά και  με την Επιτροπή του Δικηγορικού Συλλόγου Λευκωσίας. Ως Γραμματέας της απερχόμενης Επιτροπής και ως μέλος κατά την προηγούμενη μου θητεία, απέκτησα πολύτιμες εμπειρίες, γνώσεις που μου δίδουν πολύτιμα εφόδια.

Επιπρόσθετα η καθημερινή παρουσία μου στους χώρους των Δικαστηρίων, για περίοδο σχεδόν 20 ετών, και η καθημερινή μου επαφή με τους συναδέλφους, θεωρώ ότι μου επιτρέπουν να πω ότι γνωρίζω τα προβλήματα από «πρώτο χέρι», κάτι που πιστεύω αποτελεί πλεονέκτημα.

Προσθέτω δε στο σημείο αυτό και τα άτομα που πλαισιώνουν τον Συνδυασμό μας για τις εκλογές προέρχονται από όλο τα φάσμα της μάχιμης δικηγορίας: εργοδοτούμενοι, αυτοεργοδοτούμενοι, συνέταιροι σε δικηγορικές εταιρείες. Ο συνδυασμός μας αποτελείται από άτομα με μεγάλη εμπειρία, δοκιμασμένη ομαδικότητα, τεκμηριωμένο έργο και εμπλοκή στα κοινά ενώ ενισχύουν την ομάδα νεαρότερα άτομα, με γνώσεις, αντίληψη, όρεξη για δουλειά, υπευθυνότητα. Όλα αυτά, αποτελούν εχέγγυο γνώσεων, προθυμίας και δυνατότητας εφαρμογής καινοτόμων λύσεων. Οφείλω δε να επικροτήσω όλους τους υποψηφίους πέραν της ομάδας μου και να χαιρετίσω την πρωτοβουλία τους να κατέλθουν ως υποψήφιοι.

Θα ήθελα να τονίσω επίσης, ότι τόσο εγώ όσο και τα μέλη του συνδυασμού μου ήδη αναπτύξαμε με σταθερότητα και συνέπεια, πολύ καλές σχέσεις και διαρκείς-ενεργείς επαφές με συναδέλφους από το εξωτερικό (από όλους τους δικηγορικούς Συλλόγους της Ελλάδας, από Ευρωπαϊκούς Συλλόγους και Οργανισμούς), με τους οποίους συζητούμε, ανταλλάζουμε απόψεις, κάτι που αποτελεί πολύτιμο εργαλείο στην εφαρμογή των θέσεων μας και προώθηση συνεργασιών και συνεργειών που θα αποβούν προς όφελος των συναδέλφων.

Με ποιο τρόπο ο Δικηγορικός Σύλλογος μπορεί να ενισχύσει τη συμμετοχή του στις αποφάσεις που λαμβάνονται για τα θέματα δικαιοσύνης;

Προσπάθεια μας ως απερχόμενη Επιτροπή, ήταν ο Δικηγορικός Σύλλογος Λευκωσίας να είναι παρών στα κέντρα λήψεως αποφάσεων και να αναγνωρίζεται ως σημαντικός παράγοντας και σοβαρός συνομιλητής στα θέματα της Δικαιοσύνης.

Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε τα πιο πάνω και επίσης την ταχύτητα στη διαδικασία διαμόρφωσης εισηγήσεων και προτάσεων (μέσω των υποεπιτροπών του Συλλόγου θεσμό που θα ενισχύσουμε και αναπτύξουμε και μέσω των διεθνών επαφών που αποκτήσαμε για εμπλουτισμό των εισηγήσεων και ιδεών μας) και να προωθήσουμε με διεκδικητικότητα τις θέσεις μας σε όλα τα σημαντικά ζητήματα στα κέντρα λήψεως αποφάσεων.

Συνοψίζοντας, προτιθέμεθα να συνεχίσουμε να εκτελούμε εις το ακέραιο τις αρμοδιότητες και λειτουργίες του Συλλόγου, να ενισχύσουμε με κάθε τρόπο τους δικηγόρους, το περί δικαίου αίσθημα και να συμβάλουμε στην λήψη αποφάσεων που θα βελτιώσουν τον τομέα της δικαιοσύνης.

Εσείς συμφωνείτε με τις αλλαγές που έχουν προωθηθεί τα τελευταία χρόνια για το σύστημα απονομής της δικαιοσύνης;

Το τελευταίο διάστημα έχουν τεθεί σε εφαρμογή πολλές και ριζικές αλλαγές στον τομέα της δικαιοσύνης οι οποίες αγγίζουν τόσο την δομή των Δικαστηρίων όσο και τον τρόπο απονομής της Δικαιοσύνης.

Σε γενικές γραμμές οι αλλαγές είναι προς την ορθή κατεύθυνση, ήτοι του εκσυγχρονισμού και βελτίωσης της λειτουργίας και αποδοτικότητας του συστήματος. Συμφωνώ με την πλειοψηφία των, προ πολλού, απαραίτητων αυτών αλλαγών, πλην όμως αναγνωρίζω ότι αυτές γίνονται μαζικά και σχεδόν ταυτόχρονα. Στόχος της ομάδας μας είναι οι αλλαγές αυτές να μην δημιουργήσουν καταστάσεις στις οποίες να παραμείνουν εκτεθειμένοι είτε οι δικηγόροι είτε οι πολίτες. Οι αλλαγές είναι θεμιτές και αναγκαίες όμως δεν πρέπει να εξουδετερώνουν δικαιώματα ή να εξουθενώνουν υπεύθυνους επαγγελματίες.

Προσπάθεια είναι να καταστεί όσο πιο ομαλή η εφαρμογή των δικονομικών  και γενικότερων μεταρρυθμίσεων για τους δικηγόρους και  να παρέχουμε κάθε μορφής στήριξη στους συναδέλφους κατά την πρακτική εφαρμογή, είτε με απαντήσεις σε ερωτήματα, είτε με τη μορφή σεμιναρίων στα οποία θα επιλύονται προβλήματα  που πιθανόν να προκύπτουν. Οι συνάδελφοι ήδη επικοινωνούν συνεχώς μαζί μας για τα θέματα στα οποία τους δημιουργούν πρακτικές δυσκολίες και προσπαθούμε διαρκώς να τους στηρίζουμε. Τέτοιες πρακτικές, προάγουν τη συνεργασία και συναδελφικότητα.

Ποιες οι απόψεις σας για τις σχέσεις των Τοπικών Δικηγορικών Συλλόγων με τον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο;

Η σχέση με τον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο, οφείλει να βασίζεται σε αρχές που προάγουν την τιμή του Δικηγορικού Σώματος, όπως αμοιβαιότητα, αλληλοσεβασμός και αλληλοενημέρωση. Ανάμεσα στα μέλη του Συμβουλίου του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, είναι, οι Προέδροι τωv Τoπικώv Δικηγoρικώv Συλλόγωv και ένας εκλεγμένος δικηγόρος (εκπρόσωπος) από κάθε Τοπικό Δικηγορικό Σύλλογο. Οι Τοπικοί Συλλόγοι αποτελούν (επιτρέψετε μου την παρομοίωση) τα ζωτικά όργανα του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου. Ιδίως ο Δικηγορικός Σύλλογος της Λευκωσίας ο οποίος εκπροσωπεί το ½ περίπου του συνολικού αριθμού των δικηγόρων Παγκυπρίως, οφείλει αλλά και δικαιούται να εισακούεται και αυτό θα είναι η επιδίωξη μας.

Τα κανάλια επικοινωνίας πρέπει να είναι τέτοια ώστε να προάγουν το διάλογο και την εποικοδομητική κριτική για εξεύρεση και εφαρμογή λύσεων και ενεργειών τόσο από τον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο όσο και από τους Τοπικούς Δικηγορικούς Συλλόγους με την δέουσα ταχύτητα και αποτελεσματικότητα. Από την εμπειρία μου, όταν κατά την εκτέλεση εξουσιών προάγεται το κοινό όφελος με ορθολογισμό, εμπεριστατωμένη γνώση, ήθος και αξιοπρέπεια, οι αλλαγές κυλούν ομαλότερα και ταχύτερα.

Κλείνοντας, να αναφέρω ότι τόσο εγώ προσωπικά, όσο και κάθε ένα μέλος της ομάδας μου, δηλώνουμε έτοιμοι να συνεχίσουμε το έργο στήριξης και διεκδίκησης των όσων αξίζουν οι δικηγόροι με συνεργασία και σεβασμό στους δικηγόρους, στις αρχές, στους αρμόδιους φορείς και στα Συμβούλια τόσο των άλλων Τοπικών Δικηγορικών Συλλόγων όσο και του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου. Καλώ τους συναδέλφους να επιβεβαιώσουν την ψήφο εμπιστοσύνης, δηλώνοντας με πλήρη επίγνωση και υπευθυνότητα, ότι η αντιπροσώπευση τους από τον συνδυασμό μας θα είναι επάξια.

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , ,