Νικόλας Κουρσάρης: «Πολλά μπορούν να λεχθούν και να υποσχεθούν αλλά οι πράξεις των τελευταίων ετών μιλούν από μόνες τους»

Εκλογές Δικηγορικού Συλλόγου Λευκωσίας

Στα πλαίσια της ισότιμης παροχής δυνατότητας σε όλους τους υποψήφιους για εκλογή ως μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Λευκωσίας, η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ έχει αποστείλει ερωτήματα σε όλους τους υποψήφιους και θα δημοσιεύει εντός των προσεχών ημερών τις απαντήσεις τους.

Ακολουθούν οι απαντήσεις του υποψήφιου μέλους κ. Νικόλα Κουρσάρη:

Τι σπουδές έχετε κάνει και σε ποια πανεπιστήμια;

Έχω αποφοιτήσει από το De Montford University του Leicester το 2007 έχοντας αποκτήσει τον τίτλο LLB Law (Hons)

Από πότε ασκείτε το δικηγορικό επάγγελμα;

Έχω κάνει την άσκηση μου το 2007 στο Δικηγορικό γραφείο Χρυσαφίνης & Πολυβίου Δ.Ε.Π.Ε όπου παρέμεινε εκεί μέχρι το 2017. Έπειτα και μέχρι το 2022 εργάστηκα ως συνεργάτης στο Δικηγορικό γραφείο Αλέξανδρος Γ. Ιωαννίδης & Συνεργάτες. Σήμερα διατηρώ τη δική μου Δικηγορική Εταιρεία.

Σε ποιο γραφείο είστε και ποιος ο ρόλος σας, είδος υποθέσεων που χειρίζεστε;

Χειρίζομαι ένα μεγάλο φάσμα υποθέσεων, που αφορά κυρίως αστικές υποθέσεις και υποθέσεις εταιρικού δικαίου. Περαιτέρω είμαι μέλος της Επιτροπής Επίλυσης Διαφορών της Κ.Ο.Π και αντιπρόεδρος της Δικαστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας Volleyball.

Γιατί αποφασίσατε να υποβάλετε υποψηφιότητα;

Η ενασχόληση μου με τα κοινά του δικηγορικού επαγγέλματος, από το 2011 όταν είχε εκλεγεί πρώτη φόρα μέλος της Επιτροπής, θεωρώ ότι μου δίνουν αυτά τα οποία χρειάζονται για να προσφέρω στους συναδέλφους της πρωτεύουσας. Ειδικότερα από το 2017 που κατέχω την θέση του Αντιπροέδρου της Επιτροπής του Συλλόγου, οι ευθύνες που έχω αναλάβει και έχω φέρει εις πέρα, θέλω να πιστεύω ότι έχουν βοηθήσει τους συναδέλφους.

Ποιες είναι οι προτεραιότητες σας σε περίπτωση εκλογής;

Τα τελευταία χρόνια η Επιτροπή του Συλλόγου μας έχει προβεί σε αρκετά θετικά βήματα προς το συμφέρον των συναδέλφων. Είναι αυτά που θέλουμε να συνεχίσουμε και να αναπτύξουμε περαιτέρω.

Κύριο μέλημα είναι η προσπάθεια δημιουργίας καλύτερων συνθηκών εργασίας στον χώρο των Δικαστηρίων. Επίσης η ένταξη της τεχνολογίας σε αρκετά ζητήματα του επαγγέλματος για καλύτερη εξυπηρέτηση και εξοικονόμηση χρόνου.

Πολλά μπορούν να λεχθούν και να υποσχεθούν αλλά οι πράξεις των τελευταίων ετών μιλούν από μόνες τους.

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , ,