Γιάγκος Στυλιανού: «Πρόσβαση στη δικαιοσύνη από όλους τους πολίτες ισότιμα και ισάξια»

Εκλογές Δικηγορικού Συλλόγου Λευκωσίας

Στα πλαίσια της ισότιμης παροχής δυνατότητας σε όλους τους υποψήφιους για εκλογή ως μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Λευκωσίας, η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ έχει αποστείλει ερωτήματα σε όλους τους υποψήφιους και θα δημοσιεύει εντός των προσεχών ημερών τις απαντήσεις τους.

Ακολουθούν οι απαντήσεις του υποψήφιου μέλους κ. Γιάγκου Στυλιανού:

Τι σπουδές έχετε κάνει και σε ποια πανεπιστήμια;

Οι σπουδές μου πραγματοποιήθηκαν στο Leeds Backett University στον τομέα των Νομικών Επιστημών από το 2008 έως το 2011. Εν συνεχεία πραγματοποίησα μεταπτυχιακές σπουδές κατά τα έτη 2011-2012 στον τομέα International Business Law.

Από πότε ασκείτε το δικηγορικό επάγγελμα;

Από τον Αύγουστο 2015 ασκώ το δικηγορικό επάγγελμα, μετά από επιτυχή εξέταση στα μαθήματα του Νομικού Συμβουλίου για την απόκτηση άδειας ασκήσεως του δικηγορικού επαγγέλματος.

Σε ποιο γραφείο είστε και ποιος ο ρόλος σας, είδος υποθέσεων που χειρίζεστε;

Διατηρώ δική μου δικηγορική εταιρεία με την επωνυμία “Γ. Στυλιανού & Συνεργάτες ΔΕΠΕ”, η δικηγορική ομάδα του οποίου καταπιάνεται με όλους τους τομείς Δικαίου. Η προσωπική μου ενασχόληση εστιάζει στον τομέα του Εταιρικού Δικαίου καθώς και στην εφαρμογή του Κυπριακού Επενδυτικού Προγράμματος (Permanent Residence).

Γιατί αποφασίσατε να υποβάλετε υποψηφιότητα;

Ο λόγος για τον οποίο αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα με τον υποψήφιο Πρόεδρο του Δ.Σ. Λευκωσίας κ. Βραχίμη είναι αφενός η εκτίμηση προς το πρόσωπο του, αφετέρου η πίστη μου στις ικανότητες του και η εμπιστοσύνη που έχω στο πρόγραμμα που έχει συντάξει και θέλει να πραγματοποιήσει αν και εφόσον εκλεγεί. Επιπλέον η χρόνια εμπειρία του κ. Βραχίμη στο δικηγορικό επάγγελμα τον καθιστούν γνώστη όλων των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο δικηγορικός κόσμος και κατ’επέκταση ο δικηγορικός κλάδος, με αποτέλεσμα όλα όσα προτείνει στο σχέδιο του, να αποτελούν ρεαλιστικές λύσεις και προτάσεις, σε καταστάσεις δυστυχώς υπαρκτές.

Ποιες είναι οι προτεραιότητες σας σε περίπτωση εκλογής;

Η προτεραιότητα μου σε περίπτωση εκλογής είναι η εστίαση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νομικός κόσμος και το δικηγορικό επάγγελμα εν γένει. Προτεραιότητα είναι η αντιμετώπιση όλων των δυσκολιών που δημιουργούν κωλύματα και υποβαθμίζουν το νομικό λειτούργημα και τους δικηγόρους ως επαγγελματίες και ως λειτουργούς της δικαιοσύνης. Επιπλέον, μια πολύ βασική προτεραιότητα αποτελεί η επίλυση δυσκολιών που αφορούν την πρόσβαση στη δικαιοσύνη από όλους τους πολίτες ισότιμα και ισάξια, ως ύψιστη μορφή των ανθρώπινων δικαιωμάτων και αξιών.

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , ,