Νέα σειρά podcasts για τις νομικές και πολιτικές πτυχές της κρίσης του Covid-19

Η Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, ανταποκρινόμενη στο χρέος κοινωνικής αλληλεγγύης και την επιτακτική ανάγκη έγκαιρης και έγκυρης ενημέρωσης του κοινού, εγκαινιάζει μια σειρά podcasts με τον γενικό τίτλο «COVID-19: Καθεστώς Εξαίρεσης;». Η σειρά θα αναρτάται σε μορφή video podcasts μέσω του YouTube Channel της Σχολής (UNIC School of Law) και σε μορφή audio podcasts μέσω της “ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ”.

Η πρεμιέρα των πρώτων τεσσάρων επεισοδίων της σειράς θα γίνει ταυτόχρονα την Παρασκευή 27.3.2020 στις 9.00. Εγγραφείτε στο κανάλι της Νομικής Σχολής για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις σχετικά με τη σειρά και τις υπόλοιπες δραστηριότητές.

COVID-19: Καθεστώς Εξαίρεσης;

Κατάλογος Επεισοδίων:

Επ. 1 (Χριστίνα Ιωάννου και Μιχάλης Κοντός με Α. Αιμιλιανίδης)

Επ. 2 (Χρήστος Παπαστυλιανός με Α. Αιμιλιανίδης)

Επ. 3 (Ξενοφών Κοντιάδης με Α. Αιμιλιανίδης)

Επ. 4 (Κώστας Στρατηλάτης με Α. Αιμιλιανίδης)

Στο Επ. 1 της σειράς, ο Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Καθηγητής Αχιλλεύς Κ. Αιμιλιανίδης συζητά με την Αναπληρώτρια Κοσμήτορα της Νομικής Σχολής και Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Χριστίνα Ιωάννου και τον Επίκουρο Καθηγητή της Σχολής Μιχάλη Κοντό για τη στάση της ΕΕ έναντι της πανδημίας, τα ευρωομόλογα, την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, τη δημοσιονομική χαλάρωση και τις πολιτικές ΗΠΑ/ΗΒ.

Στο Επ. 2 της σειράς, ο Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Καθηγητής Αχιλλεύς Κ. Αιμιλιανίδης συζητά με τον Πρόεδρο του Τμήματος Νομικής της Νομικής Σχολής και Αναπληρωτή Καθηγητή Χρήστο Παπαστυλιανό για τα ζητήματα συνταγματικότητας των έκτακτων μέτρων που υιοθετήθηκαν με σκοπό την αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID-19.

Στο Επ. 3 της σειράς, ο Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Καθηγητής Αχιλλεύς Κ. Αιμιλιανίδης συζητά με τον  Πρόεδρο του Κέντρου Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου – Ιδρύματος Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου, Καθηγητή Δημοσίου Δικαίου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Ξενοφώντα Κοντιάδη σχετικά με τα ζητήματα συνταγματικής νομιμότητας που εγείρονται ενόψει των μέτρων που ανακοινώθηκαν στην Ελλάδα, με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας έναντι του COVID-19.

Στο Επ. 4 της σειράς, ο Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Καθηγητής Αχιλλεύς Κ. Αιμιλιανίδης συζητά με τον Αναπληρωτή Καθηγητή της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Κώστα Στρατηλάτη για τα συνταγματικά και δικαιοπολιτικά ζητήματα των έκτακτων μέτρων που ελήφθησαν σε Ελλάδα και Κύπρο με σκοπό τη διαχείριση της κρίσης που ενέσκηψε λόγω της διάδοσης του COVID-19.

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , ,