Παρέμβαση Γενικού Εισαγγελέα για την υπόθεση υποστατικού – Δεν υπήρξε αλλεπάλληλη επικοινωνία με τον Αρχηγό της Αστυνομίας (vid)

Νεότερη ενημέρωση:

Mε ανακοίνωσή της, η Αστυνομία επιβεβαιώνει την τοποθέτηση του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας για την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το απόγευμα της Κυριακής μαζί του, και διευκρινίζει ότι η εκ παραδρομής αναφορά ΤΟΥ Αρχηγού, σε τηλεοπτικό σταθμό για κατ’ επανάληψη επικοινωνία, δεν αφορούσε τον Γενικό Εισαγγελέα, αλλά τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως. Σημειώνει ακόμα ότι με οδηγίες του Αρχηγού, ο αρμόδιος Βοηθός Αρχηγός Επιχειρήσεων, είχε επικοινωνία με ανώτατο στέλεχος της Νομικής Υπηρεσίας, το οποίο ενημερώθηκε για την πρόθεση της Αστυνομίας για καταχώρηση της υπόθεσης για το συγκεκριμένο υποστατικό στο Δικαστήριο, με σκοπό την έκδοση διατάγματος αναστολής των εργασιών του. Τέλος, η Αστυνομία αναφέρει ότι δεν θεωρεί ότι υπάρχει οποιοδήποτε ζήτημα στη συνεργασία της με την Νομική Υπηρεσία γι’ αυτό αναφέρεται αποκλειστικά και μόνο στα γεγονότα, όπως πραγματικά συνέβησαν.

——————————————————————————————————————————–

Την αντίδραση του Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη, προκάλεσαν οι διευκρινίσεις που έδωσε ο Αρχηγός της Αστυνομίας σε σχέση με τους χειρισμούς της δύναμης για την υπόθεση υποστατικού που παραβίασε επανειλημμένως τον Περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμο. Ο Αρχηγός της Αστυνομίας είχε τονίσει σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην ΑΔΕ Λεμεσού, ότι η Αστυνομία, έκανε  ότι ήταν δυνατόν στα πλαίσια του νόμου, λέγοντας ότι είχε αλλεπάλληλες  κλήσεις  τόσο με τον Γενικό Εισαγγελέα όσο και με τον Υπουργό Δικαιοσύνης. 

Αυτή η δήλωση του Αρχηγού, προκάλεσε την αντίδραση του Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη, ο οποίος με παρέμβαση του στην εκπομπή του OMEGA «Αιχμές», ανέφερε, πως ουδεμία επικοινωνία είχε με την Αστυνομία, πέραν από μια κλήση που δέχθηκε στις επτά το απόγευμα της Κυριακής.

Διαβάστε επίσης: Προσωρινό διάταγμα αναστολής λειτουργίας του νυχτερινού κέντρου που παραβίασε επανειλημμένα τον Περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμο

Συγκεκριμένα, ο Γενικός Εισαγγελέας ανέφερε:

«Ο λόγος της παρέμβασης μου είναι για να προβώ σε μια διευκρίνιση. Έχω παρακολουθήσει την παρέμβαση του Αρχηγού της Αστυνομίας και επειδή έχω ακούσει περί επανειλημμένων τηλεφωνικών επικοινωνιών με τον Γενικό Εισαγγελέα και τον Υπουργό Δικαιοσύνης, ήθελα να διευκρινίσω ότι καμία επικοινωνία δεν υπήρχε με το Γενικό Εισαγγελέα, παρά μια τηλεφωνική επικοινωνία από τον Αρχηγό της Αστυνομία προς εμένα την περασμένη Κυριακή στις 19:21. Ζητήθηκε η άποψη μου ως προς το ενδεχόμενο σύλληψης και έδωσα την άποψη μου ότι δεν ενδείκνυται υπό αυτές τις περιστάσεις. Η άποψη μου ήταν όπως επειγόντως καταχωρηθεί υπόθεση και ζητηθεί διάταγμα από το Δικαστήριο.» Σε ερώτηση για το κατά πόσον η Αστυνομία θα μπορούσε να κινηθεί γρηγορότερα ο κ. Κληρίδης απάντησε πως εφόσον δεν εζητήθηκε η άποψη τους δεν μπορεί να την εκφέρει τώρα και ειδικά δημόσια. 

Με πληροφορίες από Omega Live

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , , ,