Ομοσπονδία Περιβαλλοντικών Οργανώσεων Κύπρου: H πανδημία του κορωνοϊού είναι πρόφαση για αλλαγή του περί Προστασίας και ευημερίας των ζώων Νόμου

Πρόφαση για αλλαγή της νομοθεσίας για σφαγές ζώων χαρακτηρίζει η Ομοσπονδία Περιβαλλοντικών Οργανώσεων Κύπρου την πανδημία του κορωνοϊού και καλεί τον Υπουργό Γεωργίας να αποσύρει το νομοσχέδιο  από τη Βουλή.

Η ΟΠΟΚ σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως τα όσα έχουν διαδραματισθεί μετά την αναβολή της ψήφισης στην Ολομέλεια της Βουλής της νομοθεσίας, “επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες μας ότι η πανδημία του κορωνοϊού είναι πρόφαση για αλλαγή του περί προστασίας και ευημερίας των ζώων νόμου”.

Η ΟΠΟΚ κάλεσε τον Υπουργό να χρησιμοποιήσει άλλα προσφερόμενα οικονομικά εργαλεία για στήριξη κτηνοτρόφων οι οποίοι έχουν υποστεί ζημιές λόγω προβλημάτων που δημιούργησε η πανδημία και κοινοποιεί νέο υπόμνημα προς τον Υπουργό στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρεται και στη δημόσια παρέμβαση του Αρχιραβίνου των Εβραίων της Κύπρου Αριέ Ζεέβ Ρασκίν, ο οποίος , σύμφωνα με την ΟΠΟΚ, “δήλωσε πως είναι διαχρονικό το αίτημα τους για σφαγή ζώων με τη μέθοδο κοσέρ”.

Αναφέρεται ακόμη σε τοποθετήσεις συνδέσμων  αιγοπροβατοτρόφων ότι είναι αρωγοί στο «μακροχρόνιο αίτημα της εβραϊκής κοινότητας».

Η ΟΠΟΚ καλεί τον Υπουργό προς αξιοποίηση άλλων εργαλείων για να βοηθηθούν όσοι κτηνοτρόφοι έχουν πληγεί από την κρίση λόγω κορωνοϊού, όπως είναι η άντληση κονδυλίων για βοήθεια από το Πρόγραμμα Ενιαίας Αγροτικής Ανάπτυξης.

“Προς αυτή την κατεύθυνση θεωρούμε ότι θα πρέπει να επικεντρωθούν οι προσπάθειες της Πολιτείας για αντιμετώπιση του προβλήματος και όχι με αλλαγή της νομοθεσίας και την καταπάτηση των κανονισμών που σχετίζονται με την ευημερία των ζώων αλλά και την  υγεία των ανθρώπων”, καταλήγει η ΟΠΟΚ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: ,