Οι καθυστερήσεις στην απονομή δικαιοσύνης τέθηκαν σε συνάντηση Υπουργού Δικαιοσύνης με ΕΒΕΛ

Το θέμα των μεγάλων καθυστερήσεων που παρατηρούνται στην απονομή δικαιοσύνης και την ανάγκη εφαρμογής των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων συζητήθηκε σε συνάντηση της Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης Στέφης Δράκου με αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λευκωσίας, της οποίας ηγείτο ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μιχάλης Μουσιούττας.

Ανακοίνωση του ΕΒΕ Λευκωσίας αναφέρει ότι τέθηκε επίσης από το ΕΒΕΛ η απαίτηση όπως το Εμπορικό Δικαστήριο έχει έδρα του τη Λευκωσία ενώ ζητήθηκε και η τοποθέτηση περισσότερων τροχονόμων στους δρόμους για την καλύτερη διαχείριση του κυκλοφοριακού που ταλανίζει τη Λευκωσία.

Σχετικά με τις καθυστερήσεις στην απονομή δικαιοσύνης αναφέρεται στην ανακοίνωση ότι «η καθυστέρηση στην εκδίκαση των διαφόρων υποθέσεων δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στις επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται η ρευστότητα, αλλά και η βιωσιμότητα τους καθώς και οι προσπάθειες για να καταστεί η Κύπρος χώρα παροχής Υπηρεσιών, κάτι που αποτελεί σημαντικό παράγοντα στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων».

Η Υπουργός Δικαιοσύνης ενημέρωσε για τις ενέργειες του Υπουργείου και ανέφερε ότι η μεταρρύθμιση του Διοικητικού Συστήματος της χώρας εκκρεμεί ενώπιον της Βουλής των Αντιπροσώπων και με τη ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου τόσο η καθυστέρηση που παρατηρείται στην εκδίκαση υποθέσεων, όσο και άλλα προβλήματα που παρουσιάζονται θα επιλυθούν.

Η αντιπροσωπεία του ΕΒΕΛ ευχαρίστησε τέλος την κ. Δράκου για το ενδιαφέρον και τον ζήλο που επιδεικνύει για τη μεταρρύθμιση του Δικαστικού συστήματος και τόνισε την ετοιμότητα του Επιμελητηρίου να είναι αρωγός και συμπαραστάτης σε οτιδήποτε χρειασθεί.  

Πηγή: ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , ,