Ο Πρόεδρος της Βουλής δημιουργεί ομάδα διαχείρισης κρίσεων

O Δημήτρης Συλλούρης ανακοίνωσε ότι επιθυμεί τη διάθεση των 100 εκατομμυρίων που υπάρχουν στον προϋπολογισμό της Βουλής για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης ανακοίνωσε ότι αποφάσισε τη σύσταση ομάδας διαχείρισης κρίσεων υπό την προεδρία του και θα ζητήσει συνεργασία με τα κόμματα και από ιδιώτες που μπορούν να βοηθήσουν στην καλύτερη δυνατή διαχείρισης της έκτασης κατάστασης που προέκυψε με την πανδημία. Διευκρίνισε επίσης, ότι η ομάδα θα επενεργεί συμβουλευτικά προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Κυβέρνηση.

Μέσω της ανακοίνωσης διαμηνύει επίσης ότι πρέπει να εξεταστούν τρόποι με τους οποίους θα συνεχίσει να λειτουργεί η κοινωνία, η οικονομία και ιδιαίτερα το κράτος για να εξυπηρετεί την ανάπτυξη. Ανέφερε περαιτέρω ότι θεωρεί πως η υποχρέωση επιβεβαίωσης αναλύσεων για να επιβιβαστεί κάποιος σε αεροπλάνο και να έρθει στην Κύπρο, πρέπει να τερματιστεί και ταυτόχρονα να εντοπιστούν και καθοριστούν πολύ περισσότεροι χώροι για υποχρεωτική απομόνωση με την επιστράτευση ή την ενοικίαση ξενοδοχείων.

Για να επιτευχθεί το πιο πάνω αποφάσισε να εισηγηθεί την αναστολή ή και τον τερματισμό των διαδικασιών προσφορών για την ανέγερση νέου κτηρίου της Βουλής και τη διάθεση των 100 εκατομμυρίων που υπάρχουν στον προϋπολογισμό για την αντιμετώπιση της κρίσης και ιδιαίτερα για τις δαπάνες που θα απαιτηθούν για τους χώρους απομόνωσης υπό επίβλεψη ειδικών.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email