Γραπτή δήλωση της ΥΔΔΤ κας Στέφης Δράκου μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο και τα μέλη του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου

Σε συνάντηση που είχα σήμερα με τον Πρόεδρο και τα μέλη του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, συζητήσαμε τα σημαντικά θέματα που απασχολούν τον δικηγορικό κόσμο, μεταξύ αυτών και το μεγάλο και σημαντικό θέμα της Μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης.

Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Πρόεδρο και τα μέλη του  Συλλόγου, για τη θετική τους προσέγγιση, το πνεύμα συναίνεσης που επέδειξαν και την επιθυμία τους να προχωρήσει η Μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης χωρίς καθυστέρηση, παρά τις όποιες επιφυλάξεις εξακολουθούν να εκφράζονται στο πλαίσιο ενός δημοκρατικού διαλόγου.

Ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου συμμετείχε καθ’ όλη τη διάρκεια των διαβουλεύσεων στις συσκέψεις που έγιναν στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, συμβάλλοντας εποικοδομητικά στη διαμόρφωση των νομοσχεδίων και τον ευχαριστώ για αυτό, όσο και για την εποικοδομητική του στάση όσον αφορά τη στήριξή του προς τα νομοσχέδια.

Το i-justice, το ενδιάμεσο σύστημα ηλεκτρονικής δικαιοσύνης, τέθηκε σε εφαρμογή στις 21 Ιουλίου, 2021 ενώ παράλληλα η εφαρμογή του e-justice, του ολοκληρωμένου συστήματος ηλεκτρονικής Δικαιοσύνης, βρίσκεται σε εξέλιξη και εντός των χρονοδιαγραμμάτων που καθορίστηκαν.

Άκουσα με προσοχή τις ανησυχίες και σκέψεις του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου για τα διάφορα άλλα θέματα που απασχολούν τα μέλη του, ανταλλάξαμε απόψεις και υπήρξαν εισηγήσεις.

Συμφωνήσαμε σε καθορισμό φορέων επικοινωνίας και θεσμοθετημένων συναντήσεων.

Είμαι αισιόδοξη ότι θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και μαζί θα βρούμε τις λύσεις για θέματα Δικαιοσύνης που ταλανίζουν όχι μόνο τον δικηγορικό κόσμο, αλλά και την κοινωνία.

Πηγή : Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , , ,