Εφαρμόζεται το πρόγραμμα «Εξάντας» για σκοπούς διαφάνειας

Το Πρόγραμμα «Εξάντας» εφαρμόζεται για πρώτη φορά από εγκαθιδρύσεως της Κυπριακής Δημοκρατίας, για σκοπούς ελέγχου, διαφάνειας, λογοδοσίας και ενίσχυσης της συμμετοχικής διακυβέρνησης, είπε ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Πέτρος Δημητρίου.

Στη σελίδα του «Εξάντας» μπορείτε να παρακολουθείτε τις μεταρρυθμίσεις στον τομέα της Δικαιοσύνης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Δημητρίου είπε ότι η Προεδρία της Δημοκρατίας, σε συνέχεια της παρουσίασης του προγράμματος «Εξάντας», η οποία πραγματοποιήθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε δημοσιογραφική διάσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο στις 6 Σεπτεμβρίου 2019, ανακοινώνει την πρώτη επικαιροποίηση του προγράμματος.

Όπως έχει αναφερθεί, ο «Εξάντας» εφαρμόζεται για πρώτη φορά από εγκαθιδρύσεως της Κυπριακής Δημοκρατίας, για σκοπούς ελέγχου, διαφάνειας, λογοδοσίας και ενίσχυσης της συμμετοχικής διακυβέρνησης. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, το πρόγραμμα παρέχει τη δυνατότητα στον κάθε ενδιαφερόμενο, όχι μόνο να ενημερώνεται για την πορεία υλοποίησης του όλου κυβερνητικού προγράμματος, μέσα από τη σχετική ιστοσελίδα,  αλλά και να ελέγχει την Κυβέρνηση για τη συνέπεια λόγων, πράξεων και έργων.

Την ίδια στιγμή, υπενθυμίζεται πως βρίσκονται δημοσιευμένες στην ιστοσελίδα της Προεδρίας 341 μεταρρυθμίσεις, πολιτικές αποφάσεις και δράσεις, αλλά και Εθνικές Στρατηγικές.

Με πληροφορίες από Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , , ,