Ανταλλαγή απόψεων Υπουργού Δικαιοσύνης με ΓΓ του ΑΚΕΛ για τη σωστή μεταρρύθμιση

Το θέμα της μεταρρύθμισης του τομέα της Δικαιοσύνης, θέματα που απασχολούν την Αστυνομία όπως τα στημένα στο ποδόσφαιρο και το κατασκοπευτικό βαν, της οδικής ασφάλειας καθώς και των φυλακών, βρέθηκαν στο επίκεντρο της εθιμοτυπικής συνάντησης που είχε η νέα Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Έμιλυ Γιολίτη με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού.

Στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση στα γραφεία του ΑΚΕΛ, ο ΓΓ του κόμματος συνεχάρη αρχικά τη νέα Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης για την ανάληψη των καθηκόντων της και της ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο έργο της, καθώς η δική της επιτυχία, όπως είπε, θα είναι επιτυχία του συνόλου του κυπριακού λαού. «Ως ΑΚΕΛ είμαστε στη διάθεση της να συνεργαστούμε με στόχο να προωθήσουμε ζητήματα τα οποία θα διευκολύνουν και την απονομή της δικαιοσύνης στον τόπο μας αλλά θα καταστήσουν και πολύ πιο αντικειμενική τη λειτουργία των σωμάτων στα οποία προΐσταται», είπε.

Ο κ. Κυπριανού ανέφερε πως αν και εθιμοτυπική η συνάντηση με την κ. Γιολίτη, έχουν ανταλλάξει απόψεις πάνω σε σημαντικά ζητήματα που βρίσκονται ενώπιον του Υπουργείου Δικαιοσύνης, όπως είναι η μεταρρύθμιση στη δικαιοσύνη. Όλοι θέλουν να γίνει πράξη η μεταρρύθμιση αυτή, ανέφερε, αλλά είναι εξίσου εξαιρετικής σημασίας αυτή η μεταρρύθμιση να γίνει με τον σωστό τρόπο.

Πρόσθεσε πως συζήτησαν επίσης διάφορες υποθέσεις που βρίσκονται ενώπιον της Αστυνομίας όπως τα ζητήματα με το κατασκοπευτικό βαν και τα στημένα παιγνίδια στο ποδόσφαιρο. «Θα συνεχίσουμε την ανταλλαγή απόψεων για όλα αυτά τα θέματα με προφανή στόχο το πώς καταφέρνουμε από τη μια να λυθούν προβλήματα και να απλοποιηθεί η ζωή του κόσμου έτσι ώστε να γίνει και ταχύτατη η απονομή της δικαιοσύνης, και από την άλλη να ικανοποιηθεί το αίσθημα του κόσμου για δικαιοσύνη», είπε. «Εύχομαι κάθε επιτυχία και θα είμαστε στο πλευρό σας όποτε το ζητήσετε», κατέληξε.

Από την πλευρά της η κ. Γιολίτη ευχαρίστησε τον κ. Κυπριανού και τους συνεργάτες του για τη συνάντηση και την ανταλλαγή απόψεων στα μεγάλα και σημαντικά θέματα της δικαιοσύνης και της δημόσιας τάξης που ταλανίζουν την κοινωνία. «Η δικαιοσύνη δεν έχει πολιτική χροιά, άρα εμένα η έγνοια μου θα είναι πάντα να αναζητώ τις ευρύτερες δυνατές πολιτικές συναινέσεις ούτως ώστε να προωθείται η αληθινή δικαιοσύνη και να μπορούμε να φέρνουμε ενώπιον της Βουλής όσο πιο ολοκληρωμένα νομοσχέδια μπορούμε», είπε.

Η κ. Γιολίτη είπε πως συζήτησαν μεγάλα θέματα της δικαιοσύνης, της Αστυνομίας αλλά και των φυλακών. Επίσης, τέθηκαν θέματα που απασχολούν την κοινωνία, όπως αυτό της μεταρρύθμισης, της οδικής ασφάλειας, της εφαρμογής στην κυπριακή νομοθεσίας της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης κατά της Βίας εναντίον των γυναικών.

«Είμαι σίγουρη πως μαζί με το ΑΚΕΛ θα έχουμε μια αγαστή συνεργασία. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , ,