Παρέμβαση Υπ. Δικαιοσύνης για ψήφιση της αστυνομίας των ζώων ζητά το Κίνημα Οικολόγων

Την παρέμβαση της Υπουργού Δικαιοσύνης ώστε να επιταχυνθεί σε επίπεδο κοινοβουλίου η ψήφιση της νομοθεσίας για την αστυνομία των ζώων, ζήτησε το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, κατά τη διάρκεια σημερινής συνάντησης με την Έμιλυ Γιολίτη.

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Γιώργος Περδίκης εξέφρασε την ικανοποίησή του που ανέλαβε το Υπουργείο μετά από πολλά χρόνια μια ικανή, όπως την χαρακτήρισε, γυναίκα. Τόνισε επίσης την ανάγκη να δοθεί η ευκαιρία στο γυναικείο δυναμικό της χώρας να δείξει την αξία που έχει και πρόσθεσε ότι για αυτό τον λόγο το Κίνημα στάθηκε δίπλα στην Υπουργό όταν δέχτηκε στο αρχικό στάδιο μια αήθη επίθεση.

Ο κ. Περδίκης είπε επίσης ότι συζήτησαν για τη μεταρρύθμιση της δικαστικής εξουσίας που βρίσκεται σε κρίσιμο στάδιο ενώπιον της Βουλής, ενώ συζητήθηκαν κάποια θέματα που ανησυχούν το Κίνημα γύρω από τη μεταρρύθμιση της δικαστικής εξουσίας, του δικαστικού συστήματος αλλά και άλλα θέματα τα οποία το κίνημα θεωρεί πολύ σημαντικά.

«Ζητήσαμε την παρέμβαση της Υπουργού ώστε να επιταχυνθεί σε επίπεδο κοινοβουλίου η ψήφιση της νομοθεσίας για την αστυνομία των ζώων αλλά και της υλοποίησής της. Είναι ένα θέμα το οποίο για μας είναι πρώτο σε προτεραιότητα, να δημιουργηθεί η αστυνομία των ζώων και να μπορέσει να ανταποκριθεί στις μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν σε ο,τι αφορά την αντιμετώπιση από την αστυνομία των καταγγελιών για κακοποίηση των ζώων», είπε ο κ. Περδίκης.

Συζητήθηκαν ακόμα, όπως είπε, το θέμα του εκσυγχρονισμού των φυλακών και του σωφρονιστικού συστήματος, η αντιμετώπιση των θεμάτων της βίας στην οικογένεια και πώς προωθείται η γυναικεία παρουσία στην πολιτική ζωή.

Ευχήθηκε καλή επιτυχία στη νέα Υπουργό και της ανέφερε ότι θα βρίσκονται σε συνεργασία με εποικοδομητικές προτάσεις και κριτική.

Από πλευράς της η κ. Γιολίτη ευχαρίστησε το Κίνημα Οικολόγων για την εποικοδομητική συζήτηση και την ανταλλαγή απόψεων.

Ήταν, όπως είπε, μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση στην οποία το Κίνημα έθιξε κάποια θέματα για τα οποία έχει ιδιαίτερη ευαισθησία, όπως η ασφαλής εφαρμογή της τεχνολογίας και η αστυνομία των ζώων και κάποια γενικά θέματα που απασχολούν το Κίνημα όπως η μεταρρύθμιση, η ταχύτερη απονομή της δικαιοσύνης, η αστυνόμευση, η διαφθορά η καταστολή των ναρκωτικών, η εφαρμογή της σύμβασης της Κωνσταντινούπολης για καταπολέμηση της ενδοοικογενειακής βίας και πολλά άλλα ζητήματα.

Εξέφρασε τέλος την πεποίθηση ότι με το Κίνημα θα έχουν μια αγαστή συνεργασία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , ,