Η Έμιλυ Γιολίτη ανέλαβε επισήμως καθήκοντα ως Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης – Διαβάστε την ομιλία της

Η Έμιλυ Γιολίτη ανέλαβε επισήμως καθήκοντα ως Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας τάξης σήμερα 29 Ιουνίου 2020.

Στην τελετή παράδοσης-παραλαβής, o Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου κ. Ανδρέας Γρηγορίου καλωσόρισε τη νέα Υπουργό κάνοντας επίσης εκτενή αναφορά το έργο που είχε ήδη επιτελέσει ο απερχόμενος Υπουργός κ. Γιώργος Σαββίδης. Ο κ. Γρηγορίου περιέγραψε τις δυσκολίες που χρειάστηκε να αντιμετωπιστούν και τις αξιωσημείωτες προσπάθειες που έγιναν για μεταρρύθμιση του συστήματος δικαιοσύνης της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ακολούθως, ευχήθηκε στη νέα Υπουργό κάθε επιτυχία στο έργο της τονίζοντας ότι θα έχει στήριξη όλων των τμημάτων του Υπουργείου.

Διαβάστε επίσης: Έμιλυ Γιολίτη: Θα εργαστώ με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα για την ολοκλήρωση του μεταρρυθμιστικού έργου της Δικαιοσύνης (pics)

“Παράξαμε μετρήσιμο έργο κι επιφέραμε αλλαγές ωφέλιμες για την κοινωνία” – Διαβάστε το ευχαριστήριο μήνυμα του Γ. Σαββίδη (pics)

Η νέα Υπουργός Δικαιοσύνης με τη σειρά της ανέφερε τα εξής:

«Είναι με μεγάλη χαρά και συγκίνηση που βρίσκομαι σήμερα εδώ μαζί σας και μου δίνεται η ευκαιρία να υπηρετήσω το υπέρτατο αγαθό της δικαιοσύνης από το τιμητικό αυτό αξίωμα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την εμπιστοσύνη με την οποία με περιβάλλει και θα κάνω ό,τι είναι δυνατό για να φανώ αντάξια της εμπιστοσύνης αυτής. Θέλω, παράλληλα να ευχαριστήσω και τον απερχόμενο Υπουργό και συντοπίτη μου κ. Γιώργο Σαββίδη για το σημαντικό έργο που παραδίδει.

Ο Γιώργος Σαββίδης για μας τους λίγο νεότερους Λεμεσιανούς δικηγόρους είναι γνώριμη καθοδηγητική μορφή νομικής κατάρτισης γνωστός για το ήθος, τη σεμνότητα και την εργατικότητά του. Του είμαι ευγνώμων για την ενημέρωση, τη βοήθεια και τη στήριξη στα πρώτα μου βήματα εδώ στο Υπουργείο. Επίσης, προσβλέπω σε μία στενή και εποικοδομητική συνεργασία από το νέο του πολιτειακό αξίωμα, αυτό του Γενικού Εισαγγελέα, το οποίο είμαι σίγουρη ότι θα τιμήσει στο έπακρο.

Σήμερα, που είναι η πρώτη ημέρα της θητείας μου, θα ήθελα να επισημάνω ότι πρωταρχικός μου στόχος είναι η αποτελεσματική και εμπρόθεσμη υλοποίηση του προγράμματος που εξήγγειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ώστε το συμβόλαιό του με το λαό να έχει ουσιαστικό αντίκρισμα και να μην προσκρούει σε σκόπελους, δυστοκίες και σε γραφειοκρατία. Είμαι σίγουρη ότι στο πλευρό μου θα σταθεί άοκνα όλο το προσωπικό του Υπουργείου, όλα τα τμήματα και όλες οι διευθύνσεις καθώς σε αυτή την προσπάθεια δεν πρέπει να περισσέψει κανείς. Προσδοκώ σε μια στενή και αγαστή συνεργασία με τον Αρχηγό της Αστυνομίας, τη Διευθύντρια των Φυλακών, τη Διευθύντρια του Κρατικού Αρχείου και το Διευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Θα σας γνωρίσω, θα σας ακούσω και μαζί θα σχεδιάσουμε προσεκτικά, αποφασιστικά και τάχιστα τα επόμενά μας βήματα.

Μπορούμε και οφείλουμε να παραδώσουμε το κράτος δικαίου που έχουμε υποσχεθεί στους συμπολίτες μας. Μπορούμε και οφείλουμε να ολοκληρώσουμε τη μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης. Τις επόμενες ημέρες θα έχουμε την ευκαιρία να γνωριστούμε και να ανταλλάξουμε απόψεις. Σας ευχαριστώ πολύ για το καλωσόρισμά σας και σας διαβεβαιώ πως η πόρτα μου θα είναι πάντοτε ανοιχτή»

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , ,