“Παράξαμε μετρήσιμο έργο κι επιφέραμε αλλαγές ωφέλιμες για την κοινωνία” – Διαβάστε το ευχαριστήριο μήνυμα του Γ. Σαββίδη (pics)

Ο τέως Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Γιώργος Σαββίδη κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής του χαρτοφυλακίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως καλωσόρισε τη νέα Υπουργό η οποία αναλαμβάνει από σήμερα το πηδάλιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως.

“Αγαπητή Έμιλυ, παραλαμβάνεις σήμερα ένα Υπουργείο, το οποίο έχει πολλά και άξια στελέχη, τα οποία έχουν αποδείξει ότι ξέρουν «να τραβούν το κουπί» και να μοχθούν.  Είμαι βέβαιος για τη στήριξη που θα λάβεις από τη σπουδαία αυτή ομάδα, κι αυτό είναι μεγάλο πλεονέκτημα για κάθε Υπουργό. Εύχομαι κάθε επιτυχία στο έργο που αναλαμβάνεις. Είμαι πεπεισμένος για τις ικανότητες σου, την αφοσίωση και τη συνέπεια με την οποία θα ανταποκριθείς στα νέα σου καθήκοντα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, που είναι το Υπουργείο της δικαιοσύνης, της προστασίας του πολίτη, του διαλόγου και της συναίνεσης. Όπως σου υποσχέθηκα θα είμαι στην διάθεση σου για ό,τι με χρειαστείς μέχρι να ενημερωθείς πλήρως”, ανέφερε συγκεκριμένα στην ομιλία του.

Στο χρονικό διάστημα της θητείας του ως Υπουργός, ανέφερε ότι παράχθηκε το πιο κάτω σημαντικό έργο και οι ωφέλιμες αλλαγές για την κοινωνία:

  • Προχωρήσαμε τη μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης – μια θεμελιώδη μεταρρύθμιση στην οποία, όπως και σε πολλά άλλα θέματα, ο προκάτοχός μου, ο κύριος Ιωνάς Νικολάου, είχε παράξει μεγάλο έργο κατά τη θητεία του.
  • Θέσαμε τα θεμέλια για την εισαγωγή της ηλεκτρονικής καταχώρησης δικαστικών εγγράφων καθώς και της χρήσης τηλεδιασκέψεων στην λειτουργία της δικαιοσύνης, ένα έργο που αναμένεται σύντομα να αποδώσει τους καρπούς του.
  • Βοηθήσαμε την Αστυνομία στην προσπάθεια της ηγεσίας της να ενισχύσει το αίσθημα του πολίτη στην ασφάλεια και της δώσαμε πρόσθετα εργαλεία για να πατάξει τη μάστιγα του σοβαρού και οργανωμένου εγκλήματος και της διαφθοράς. Σημαντικότερα εξ αυτών, η ψήφιση του Νόμου για τις παρακολουθήσεις ιδιωτικών επικοινωνιών και η προώθηση της πρότασης νόμου για την ταυτοποίηση των καρτών κινητής τηλεφωνίας, που αναμένουμε να ψηφιστεί σύντομα.
  • Προωθήσαμε τα νομοσχέδια για την αύξηση των ποινών σε τροχαίες παραβάσεις σαν ένα μέτρο περιορισμού των δυστυχημάτων και του άδικου χαμού συνανθρώπων μας στην άσφαλτο, και εντός των ημερών αναμένουμε την ψήφισή τους από την Βουλή.
  • Εργαστήκαμε για την προώθηση του θεσμού της κάρτας φιλάθλου. Μέχρι τη διακοπή του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, η ωφελιμότητα του θεσμού αναγνωρίστηκε από τη μεγαλύτερη πλειοψηφία των φιλάθλων και ο θεσμός αγκαλιάστηκε.
  • Λάβαμε μέτρα για την καταπολέμηση της διαφθοράς στον αθλητισμό, μια προσπάθεια που πρέπει να συνεχιστεί από τη νέα Υπουργό.
  • Αποπαγοποιήσαμε επίσης σημαντικό αριθμό νέων θέσεων αστυνομικών και πυροσβεστών (πολύ σύντομα αναμένουμε νέες προσλήψεις), για να καλύψουμε μέρος των ελλείψεων σε προσωπικό.
  • Μειώσαμε και προωθήσαμε μέτρα για περαιτέρω μείωση του υπερπληθυσμού των Φυλακών.
  • Καταθέσαμε νομοσχέδια στη Βουλή για κομβικής σημασίας θέματα, και
  • Κληθήκαμε να διαχειριστούμε την πρωτόγνωρη κατάσταση που η πανδημία του κορωνοϊού έφερε.

Μέσα από την ομιλία του ευχαρίστησε δημόσια όσους συνέβαλαν στο έργο αυτό. Διαβάστε το σχετικό απόσπασμα.

Γι’ αυτό είναι που αισθάνομαι τη μεγάλη ανάγκη με ευγνωμοσύνη να ευχαριστήσω ολόψυχα και ξεχωριστά τον καθένα και την καθεμιά από εσάς: τους διευθυντές τμημάτων, τους λειτουργούς, τα στελέχη, όλο το υποστηρικτικό προσωπικό και ταυτόχρονα τους καθημερινούς συνεργάτες μου στο Υπουργείο, την σύμβουλο μου, τη λειτουργό τύπου, τις γραμματείς μου, τη φρουρά μου, για τη σπουδή, την εργατικότητα, την ποιότητα και την προσπάθεια που όλοι – ατομικά αλλά και από κοινού – καταβάλατε, ώστε να επιτύχουν οι στόχοι μας. Ομοίως θέλω να σας ευχαριστήσω και για την ανεκτικότητα και τις σκληρές ώρες που πολλοί από εσάς αγόγγυστα, με προθυμία και με στέρηση της προσωπικής και οικογενειακής σας ζωής θυσιάσατε για να ακολουθήσατε τα ωράριά μου και τα υπερβολικά, ενίοτε, θέματα που σας ανέθετα σε μη εργάσιμες ώρες. Αναγνωρίζω ότι τίποτα από τα όσα πετύχαμε δεν θα ήταν εφικτό να υλοποιηθεί στον βαθμό που υλοποιήθηκε χωρίς τη συνδρομή όλων που, ανεξαρτήτου θέσεως, στελεχώνετε το Υπουργείο μας. Εσείς αποτελείτε το «οξυγόνο» του Οργανισμού αυτού και είμαι ευτυχής που είχα την τιμή και τη χαρά να εργαστώ μαζί σας και να διδαχθώ από τις γνώσεις, την εμπειρία, την ειλικρίνεια και τη συνεργασία σας. Χωρίς εσάς τίποτα δεν θα ήταν εύκολο. Διότι για να λειτουργήσει αποτελεσματικά ο οποιοσδήποτε Οργανισμός, η ομάδα χρειάζεται όλους τους παίκτες. Ο καθένας από το μετερίζι του, μα όλοι ως μια γροθιά εργαστήκαμε με προσεγγιστική διάθεση, σεβασμό, αλληλοκατανόηση και ευθύνη απέναντι στα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις μας. Ολόψυχα θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή κ. Αντρέα Γρηγορίου για την εργατικότητά του, τη σεμνότητά του, την αποτελεσματικότητά του και γενικά την πολύτιμη βοήθεια, υποστήριξη και καθοδήγηση που μου προσέφερε σε όλη τη διάρκεια της συνεργασίας μας. Δυο θερμά λόγια και για τον τέως Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου, τον κ. Αντρέα Ασσιώτη που από την πρώτη στιγμή που εντελώς άπειρος ανέλαβα το χαρτοφυλάκιο, ήταν το στήριγμα και ο καθοδηγητής μου. Οι ευχαριστίες μου απευθύνονται επίσης και προς όλους ανεξαίρετα τους λειτουργούς των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, για τη στενή, φιλική και αποδοτική συνεργασία, και τη σχεδόν καθημερινή επικοινωνία που κτίσαμε. Προσπάθησα, στο μέτρο του δυνατού, να μην απογοητεύσω κανέναν από εσάς και γι’ αυτό νιώθω έντονα την ανάγκη να σας ευχαριστήσω για την κατανόηση, τον σεβασμό και την ειλικρινή σχέση με την οποία με τιμήσατε. Αγαπητοί φίλοι, σας ευχαριστώ από βάθους καρδιάς. Αποχωρώ γεμάτος από όμορφες αναμνήσεις από τον καθένα από σας. Είμαι συγκινημένος αλλά και χαρούμενος, διότι φεύγω από εδώ με μια τεράστια αποσκευή γεμάτη με όμορφες αναμνήσεις από πολλούς σπουδαίους ανθρώπους. Αυτό θέλω να το γνωρίζετε.

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , ,