Εισήγηση Κ. Μανώλη για την κατοχύρωση των δικηγορικών εξόδων – Μήνυμα προς υποψήφιους Προέδρους ΠΔΣ

Ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Μανώλης με μήνυμα – επιστολή προς τους υποψήφιους Προέδρους του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, προτείνει όπως τροποποιηθεί το άρθρο 2 Περί Δικηγόρων Νόμου Κεφ.2, ώστε να κατοχυρωθούν τα δικαστικά έξοδα. Στην ανάρτηση του αναφέρει χαρακτηριστικά ότι το επάγγελμα του δικηγόρου είναι υψηλού επιπέδου επάγγελμα και πρέπει να πληρώνεται άμεσα με το νόμο.

Δείτε την ανάρτηση:

Προς τους υποψηφίους Συναδέλφους,

  • Κυριάκο Θεοδωρίδη
  • Θανάση Κορφιώτη
  • Χρίστο Κληρίδη

Αφού γίνεται προσπάθεια για να τροποποιηθεί ο Περί Δικηγόρων Νόμος για να μας ευκολύνετε κι εμάς από τις άλλες επαρχίες να μπορέσουμε να ασκήσουμε το εκλογικό μας δικαίωμα γι’ αυτόν που πιστεύομε ότι θα είναι ο καλύτερος για να αγωνιστεί για τα δίκαια μας και για να φανεί παγκύπρια απ’ όλες τις επαρχίες δημοκρατικά η προτίμηση του εκλογικού σώματος, εισηγούμαι να το δείξετε έμπρακτα και οι 3 σας και να προωθήσετε μαζί με την τροποποίηση για να ανοίξουν κάλπες σε όλες τις επαρχίες ακόμα μία απλή τροποποίηση με την οποία όλοι οι δικηγόροι, νέοι, παλιοί και αυτοί που θα έρθουν θα σας ευγνωμονούν. Την κατοχύρωση των δικηγορικών μας εξόδων.

Τροποποίηση του άρθρου 2 Περί Δικηγόρων Νόμου Κεφ.2 (Ασκείν την δικηγορίαν) με την προσθήκη: «Νοείται ότι οποιοδήποτε έγγραφο και/ή καταστατικό εταιρείας και/ή δικόγραφο κλπ που αφορά το ασκείν την δικηγορίαν, για να είναι έγκυρη η διαδικασία για την οποία υποβάλλεται, δικαστηριακή ή εξωδικαστηριακή διαδικασία, αυτό καταχωρείται με επισυνημμένη απόδειξη πληρωμής των δικηγορικών εξόδων. Επισύναψη ψεύτικης απόδειξης είναι ποινικό αδίκημα και τιμωρείται με…. ».

Υπάρχουν 4000 δικηγοροι, οι μισοί δυσκολεύονται να πληρώσουν το ταμείο συντάξεως, να εκδώσουν την ετήσια άδεια και αιτούνται κάθε χρόνο μείωση των κοινωνικών ασφαλίσεων. Αν θέλετε πράγματι το καλό των συναδέλφων παγκυπρίως προωθείστε ΤΩΡΑ την πιο πάνω προσθήκη στο άρθρο 2. Θα δείτε τη διαφορά στην προσέλευση των ψηφοφόρων δικηγόρων από τις προηγούμενες χρονιές. Ας μην κοροϊδευόμαστε, στο τέλος του μήνα πρέπει να πληρώνονται ενοίκια, λογαριασμοί, δάνεια κλπ, ο δικηγόρος είναι υψηλού επιπέδου επάγγελμα και πρέπει να πληρώνεται άμεσα με το νόμο, να πάψει η κοροϊδία του καθενός, να ξέρουν ότι θα πληρώσουν άμεσα. Ως τον Οκτώβρη υπάρχει χρόνος πολύς και όχι υποσχέσεις του τύπου «θα το κάνω στη θητεία μου».

Ευχαριστώ
Συναδελφικά
Κωνσταντίνος Μανώλη
Πάφος

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , ,