Ο Γιώργος Σαββίδης ο νέος Γενικός Εισαγγελέας και ο Σάββας Αγγελίδης Βοηθός – Από τα Υπουργεία στη Νομική Υπηρεσία

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης ασκώντας τις εξουσίες που του παρέχει το Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας, απεφάσισε τον διορισμό του κ. Γεώργιου Σαββίδη, νυν Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης,  ως Γενικού Εισαγγελέα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ταυτόχρονα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απεφάσισε τον διορισμό του κ. Σάββα Αγγελίδη, νυν Υπουργού Άμυνας, ως Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η τελετή διαβεβαίωσης του νέου Γενικού Εισαγγελέα και του νέου Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα θα λάβει χώρα στις 10 Ιουλίου 2020.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιθυμεί να εκφράσει τις θερμές του ευχαριστίες προς τον πρώην Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Ιωνά Νικολάου, ο οποίος λαμβάνοντας υπόψη τις παντελώς αστήριχτες και αδικαιολόγητες ενστάσεις που εκφράστηκαν από κόμματα της αντιπολίτευσης και προκειμένου να διαφυλάξει το κύρος του θεσμού του Προέδρου της Δημοκρατίας, δεν απεδέχθη την πρόταση να αναλάβει την θέση του Γενικού Εισαγγελέα.

Λεπτομέρειες του ανασχηματισμού που θα ακολουθήσει, όπως και οι ημερομηνίες διαβεβαίωσης και ανάληψης των καθηκόντων των νέων αξιωματούχων  θα ανακοινωθούν εντός της τρέχουσας εβδομάδα.

Δείτε τα βιογραφικά τους:

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως Γιώργος Λ. Σαββίδης γεννήθηκε το 1959. Κατάγεται από την Αμμόχωστο όπου κατοικούσε μέχρι την Τουρκική εισβολή το 1974. Έκτοτε διαμένει στη Λεμεσό.Διακριθείς και αριστούχος απόφοιτος του Λανιτείου Γυμνασίου, συμπλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία και σπούδασε Νομική στο Ηνωμένο Βασίλειο (Πανεπιστήμιο του Exeter), όπου έλαβε τον τίτλο του Bachelor of Laws (LL.B. Hons.). Στη συνέχεια συνέχισε τις σπουδές του στο Λονδίνο όπου αναγορεύτηκε σε Barrister σαν μέλος του Middle Temple.Άσκησε ενεργά τη δικηγορία για 35 χρόνια σαν ιδρυτής και διευθύνων συνέταιρος Δικηγορικού Γραφείου με γραφεία στη Λεμεσό και Λευκωσία και είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αμμοχώστου και του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου. Είναι μέλος του International Bar Association (IBA) και διετέλεσε Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος διαφόρων υπoεπιτροπών του διεθνούς αυτού Σώματος. Ο κ. Σαββίδης υπήρξε Πανελληνιονίκης και κάτοχος Παγκύπριας επίδοσης στο Άλμα εις Ύψος με τα χρώματα του Γυμναστικού Συλλόγου Ευαγόρας (Γ.Σ.Ε.) Αμμοχώστου, του οποίου μεταγενέστερα διετέλεσε και Γραμματέας. Υπήρξε επίσης επί σειρά ετών μέλος της Εθνικής Κύπρου στον Στίβο. Είναι νυμφευμένος και πατέρας τριών παιδιών.

Ο Υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης, γεννήθηκε το 1974 στη Λευκωσία. Είναι απόφοιτος από το Λύκειο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου ΙΙΙ, Λευκωσίας το 1991. Κατατάγηκε στην Εθνική Φρουρά της Κυπριακής Δημοκρατίας το 1991 και το 1993 απολύθηκε ως Έφεδρος Ανθυπολοχαγός ΠΖ. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Birmingham, πτυχίο Νομικής (Bachelor of Law-LLB). Το 1996 συνέχισε τις σπουδές του στο Λονδίνο όπου και απέκτησε τον τίτλο Barrister at Law στο Gray’s Inn. Επιστρέφοντας στην Κύπρο, πρώτευσε στις εξετάσεις του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, αποκτώντας την άδεια ασκήσεως του δικηγορικού επαγγέλματος. Το 1999 ίδρυσε το δικηγορικό γραφείο – LLPO Law Firm και από το 2010 μέχρι και σήμερα είναι Ιδρυτικός Συνέταιρος – Διευθυντής και Δικηγόρος του Δικηγορικού Γραφείου Αγγελίδης, Ιωαννίδης, Λεωνίδου Δ.Ε.Π.Ε. Υπηρετεί το επάγγελμα του δικηγόρου με εκτεταμένη εμπειρία ιδιαίτερα σε υποθέσεις ποινικού δικαίου, ιατρικής αμέλειας, αστικού και εταιρικού δικαίου και υποθέσεων διαιτησίας. Χειρίστηκε περίπλοκες και σοβαρές υποθέσεις σε Δικαστήρια της Κύπρου και του εξωτερικού και ασχολήθηκε εκτεταμένα στη παροχή νομικών γνωματεύσεων επί νομικών σημείων του Κυπριακού Δικαίου. Αντιπροσώπευσε το γραφείο στον Ευρωπαϊκό Σύνδεσμο Δικηγόρων Προσωπικών Τραυματισμών και υπήρξε μέλος της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων. Από το 2013 είναι επισκέπτης καθηγητής Ποινικού Δικαίου και Ποινικής Δικονομίας του Πανεπιστημίου Frederick καθώς επίσης και Συγγραφέας Νομικών Άρθρων και Ομιλητής σε Συνέδρια για Ποικίλα Νομικά Ζητήματα.

Print Friendly, PDF & Email