Σ. Ναθαναήλ: Πρέπει να κερδίσουμε το στοίχημα της μεταρρύθμισης – Το έργο πάντα ήταν δύσκολο, με τη βοήθεια όλων θα προχωρήσουμε πιο μπροστά

Μετά το πέρας της τελευταίας συνεδρίας της Ολομέλειας του Σώματος των μελών του Ανωτάτου Δικαστηρίου και της αποχαιρετιστήριας τελετή προς τιμή του Προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου κ. Μύρωνα Νικολάτου, ο νέος Πρόεδρος Στέλιος Ναθαναήλ ευχαρίστησε για ακόμη μια φορά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τον επικείμενο διορισμό του στη θέση του Προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου και αναφέθηκε στο έργο της μεταρρύθμισης της Δικαιοσύνης. 

«Με τη σειρά μου θα ήθελα να ευχαριστήσω κι από αυτό βήμα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την τιμή που μου κάνει να με διορίσει Πρόεδρο του Ανώτατου Δικαστηρίου. Ταυτόχρονα, ευχαριστώ τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως για τα καλά του λόγια, καθώς και τον απερχόμενο Πρόεδρο κ. Μύρωνα Νικολάτο, με τον οποίο μας συνδέει μακρά φιλία, και δικαστική και προσωπική. Το έργο της δικαιοσύνης θα προχωρήσει απρόσκοπτα με τη βοήθεια του κ. Υπουργού, της Πολιτείας και της Βουλής των Αντιπροσώπων. Μέσα στο έργο αυτό, είναι και η μεταρρύθμιση των δικαστηρίων. Ένα στοίχημα, το οποίο πρώτο το Ανώτατο Δικαστήριο είπε ότι πρέπει να κερδίσουμε και γι’ αυτό πρωτοστάτησε στη δημιουργία των καινούργιων δομών, που θα βοηθήσουν στον εκσυγχρονισμό της δικαιοσύνης και την ταχύτητα βεβαίως της απονομής της δικαιοσύνης. Το έργο είναι μπροστά μας. Είναι δύσκολο, πάντοτε ήταν δύσκολο και παραμένει δύσκολο. Με τη βοήθεια όλων, είμαι σίγουρος ότι θα προχωρήσουμε ακόμη πιο μπροστά», ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Ναθαναήλ. 

Απαντώντας σε ερώτηση κατά πόσον έχει τεθεί χρονοδιάγραμμα για μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης, ο κ. Ναθαναήλ είπε πως αυτό εξαρτάται από το σαφές νομοθετικό πλαίσιο που χρειάζεται πρώτα να ψηφιστεί, σημειώνοντας πως αναμένουν από τη Βουλή των Αντιπροσώπων την ψήφιση των νομοσχεδίων που το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κατέθεσε. Σύμφωνα με τον ίδιο το Ανώτατο Δικαστήριο θα προχωρήσει με τους ταχύτερους δυνατούς ρυθμούς, ώστε να τροχοδρομηθούν όλες οι διαδικασίες που χρειάζονται για να υλοποιηθούν πλέον οι μεγάλες αλλαγές που έρχονται.

Με πληροφορίες από Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , , ,