Μ. Νικολάτος: Oι Δικαστές αναλαμβάνουν τα καθήκοντα τους με σεμνότητα και αφυπηρετούν χωρίς τυμπανοκρουσίες

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η τελευταία συνεδρία της Ολομέλειας του Σώματος των μελών του Ανωτάτου Δικαστηρίου και η αποχαιρετιστήρια τελετή προς τιμή του Προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου κ. Μύρωνα Νικολάτου, ο οποίος παραδίδει τη σκυτάλη την Πέμπτη 18 Ιουνίου στον Δικαστή Στέλιο Ναθαναήλ.

Μετά το πέρας της τελετής ο Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου κ. Μύρωνας Νικολάτος, προέβη σε δηλώσεις στους δημοσογράφους. Ευχαρίστησε τον κ. Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως για τα θερμά λόγια του και ευχήθηκε κάθε επιτυχία στον Δικαστή κ. Στέλιο Ναθαναήλ στα νέα καθήκοντα που αναλαμβάνει, τονίζοντας ότι οι Δικαστές αναλαμβάνουν τα καθήκοντα τους με σεμνότητα και αφυπηρετούν επίσης με την ίδια σεμνότητα και χωρίς τυμπανοκρουσίες.

Δείτε την αποχαιρετιστήρια ομιλία του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως

«Τα τελευταία χρόνια, το Ανώτατο Δικαστήριο ήταν πρωταγωνιστής των εξελίξεων για τη μεταρρύθμιση του συστήματος απονομής της Δικαιοσύνης και βρήκε σθεναρούς αρωγούς του τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους καθόλα άξιους Υπουργούς Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, τον νυν Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Γιώργο Σαββίδη και τον τέως Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Ιωνά Νικολάου. Το μεγάλο έργο της μεταρρύθμισης του συστήματος απονομής της Δικαιοσύνης, έτσι ώστε η Δικαιοσύνη στον τόπο μας να απονέμεται και καλύτερα αλλά κυρίως ταχύτερα, βρίσκεται σε πολύ προχωρημένο στάδιο. Όπως αντιλαμβάνομαι είναι πιθανόν τα νομοσχέδια της μεταρρύθμισης σύντομα να εγκριθούν από τη Βουλή των Αντιπροσώπων», είπε ο κ. Νικολάτος, που  εξέφρασε την επιθυμία για ολοκλήρωση και εφαρμογή της μεταρρύθμισης της Δικαιοσύνης στην Κύπρο. «Προσβλέπω στην ολοκλήρωση και την εφαρμογή της μεταρρύθμισης για το καλό της απονομής της Δικαιοσύνης στην Κύπρο και για το ευρύτερο καλό του τόπου μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, κι όλους τους συνεργάτες και συνεργάτιδες μου στο Ανώτατο Δικαστήριο και σε όλα τα δικαστήρια της Κύπρου», είπε καταληκτικά.

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , , ,