Κυβερνητικός εκπρόσωπος: Επαναλαμβάνουμε την εμπιστοσύνη που τρέφουμε στην απονομή δικαιοσύνης και στο δικαστικό σώμα

Η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου είναι απόλυτα σεβαστή από την Κυβέρνηση, σύμφωνα με δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Κυριάκου Κούσιου, σχετικά με τη χθεσινή απόφαση του Ανωτάτου, με την οποία απέρριψε δύο από τις τρεις αναφορές του Προέδρου της Δημοκρατίας για ισάριθμους νόμους που ψήφισε η Βουλή των Αντιπροσώπων .

«Είναι γνωστό ότι η Κυβέρνηση σέβεται τις αποφάσεις του Ανωτάτου Δικαστηρίου και γενικά όλων των δικαστηρίων μας. Η απόφαση λοιπόν του Ανωτάτου Δικαστηρίου και στο συγκεκριμένο θέμα είναι απόλυτα σεβαστή», δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Κούσιος. Πρόσθεσε πως «για μια αφορά ακόμα επαναλαμβάνουμε την εμπιστοσύνη που τρέφουμε στην απονομή της δικαιοσύνης και στο δικαστικό σώμα».

Υπενθυμίζεται πως το Ανώτατο απέρριψε τις αναφορές του Προέδρου για τον «περί της Αναστολής των Διαδικασιών Εκποίησης Ενυπόθηκων Ακινήτων (Προσωρινές Διατάξεις) Νόμο του 2019» και τον «περί Μεταβιβάσεως και Υποθηκεύσεως Ακινήτων (Τροποποιητικός) (Αρ. 2) Νόμο του 2019». Το Ανώτατο έκανε δεκτή την τρίτη αναφορά του Προέδρου για τον «περί των Καταχρηστικών Ρητρών σε Επιχειρηματικές Συμβάσεις που Συνάπτονται από Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις Νόμο του 2019».

Διαβάστε επίσης: Αντισυνταγματικότητα νόμου για καταχρηστικές ρήτρες σε επιχειρηματικές συμβάσεις πολύ μικρών επιχειρήσεων

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , , ,