Α. Πασχαλίδης: Στο στάδιο καταρτισμού καταλόγου μαρτύρων η υπόθεση των δεκαπέντε αστυνομικών

Η διαδικασία της απαγγελίας της μοναδικής κατηγορίας που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί που διώκονται ποινικά για τους χειρισμούς της Αστυνομίας στις υποθέσεις των κατά συρροή δολοφονιών αλλοδαπών γυναικών και παιδιών έχει ολοκληρωθεί και έχει καταγραφεί η απάντησή των αστυνομικών, δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων Ανδρέας Πασχαλίδης.

Ο κ. Πασχαλίδης είπε ότι το έργο των ποινικών ανακριτών της Αρχής βρίσκεται στο στάδιο του καταρτισμού του καταλόγου μαρτύρων και της ολοκλήρωσης των άλλων τυπικών διαδικασιών που προβλέπονται από την ποινική δικονομία με σκοπό την ετοιμασία των κατηγορητηρίων και την καταχώρηση της υπόθεσης στο δικαστήριο. Ανέφερε, επίσης, ότι η Αρχή, θα συνέλθει την Παρασκευή για να μελετήσει το θέμα της διάπραξης τυχόν πειθαρχικών αδικημάτων από τα 15 μέλη ή/και άλλα μέλη της Δύναμης.Σε περίπτωση που προκύψουν και πειθαρχικά αδικήματα από μέλη της Δύναμης  τότε αυτά θα παραπεμφθούν στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Αστυνομίας.

Διαβάστε περισσότερα:

Σημειώνεται ότι για τους αστυνομικούς, οι οποίοι δεν κρίθηκε απαραίτητο να τεθούν σε διαθεσιμότητα, ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας μέχρι αποδείξεως της ενοχής τους από το δικαστήριο πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Tags: , , ,