Διαδικτυακή Συζήτηση: «Δημοκρατία, ιδιωτικότητα και ανθρώπινα δικαιώματα σε περιόδους κρίσης» 🗓

Το Ερευνητικό και Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Κύπρου (ΕΕΙΚ /CREF) και το Ινστιτούτο Κύπρου (ΙΚυ) διοργανώνουν διαδικτυακή συζήτηση την Τετάρτη 1 Ιουλίου, στις 16:00  με θέμα: «Δημοκρατία, ιδιωτικότητα και ανθρώπινα δικαιώματα σε περιόδους κρίσης»

Σε αυτή συμμετέχουν οι Αχιλλέας Αιμιλιανίδης, Ακαδημαϊκός,Καθηγητής Ιδιωτικού και Δημοσίου Δικαίου και Πρόεδρος Τμήματος Νομικής, στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, Παύλος Ελευθεριάδης, Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου, στο Πανεπιστήμιο Οξφόρδης και Λίλιαν Μήτρου,  Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αιγαίου και Πρόεδρος του Ινστιτούτου για την Ιδιωτικότητα, τα Προσωπικά Δεδομένα και την Τεχνολογία (European Public Law Organisation). Συντονίζει ο Ακαδημαϊκός και Καθηγητής Κώστας N. Παπανικόλας, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Κύπρου.

Η συζήτηση αναμένεται να επικεντρωθεί στην επιβολή περιορισμών και ελέγχων στις κινήσεις των πολιτών, καθώς και στο ενδεχόμενο εντατικοποίησης τους, ως αποτέλεσμα της ανάγκης παρακολούθησης της διασυνοριακής κίνησης, συνεπεία της πανδημίας. Επίσης θα εξεταστούν οι κίνδυνοι που εγκυμονούν για την Δημοκρατία, την ιδιωτικότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα, από την παρακολούθηση των πολιτών, με τη συγκατάθεση τους ή όχι, από κρατικές και μη Αρχές.

Η εκπομπή εντάσσεται στο πλαίσιο της σειράς διαδικτυακών συζητήσεων «Με την Ματιά της Επιστήμης», με θέματα που απασχολούν την επιστημονική κοινότητα και την κοινωνία ευρύτερα.  Ο πρώτος κύκλος συζητήσεων πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Κυπριακή Ακαδημία Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών, με διακεκριμένους επιστήμονες και ακαδημαϊκούς οι οποίοι αναλύουν τις επιπτώσεις του COVID-19 στην Κύπρο και το εξωτερικό, δίνοντας παράλληλα ολοκληρωμένες απαντήσεις, με απλή και κατανοητή γλώσσα. Έχει ήδη προηγηθεί  συζήτηση με θέμα: «Οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις της πανδημίας. Ο ρόλος του Κράτους και των Ευρωπαϊκών θεσμών».

Το κοινό μπορεί να παρακολουθήσει σε ζωντανή μετάδοση τη συζήτηση μέσα από τις παρακάτω πλατφόρμες. Επίσης έχει τη δυνατότητα αναζήτησης των προηγούμενων εκπομπών:

•    Live Streaming από το κανάλι του Ινστιτούτου Κύπρου στο YouTube:


•    Live Streaming από τη σελίδα του Ινστιτούτου Κύπρου στο Facebook: https://www.facebook.com/CyprusInstitute/

Η σειρά συζητήσεων έχει χορηγούς το Ίδρυμα Ερευνάς και Καινοτομίας (ΙδΕΚ) και τηΦαρμακοβιομηχανία Medochemie.

Δείτες περισσότερες πληροφορίες και βιογραφικά των διακεκριμένων ομιλητών

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: +357 22208700

Print Friendly, PDF & Email
Featured-Selected ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ