Να τροποποιηθεί η νομοθεσία για τη διαπλοκή στον αθλητισμό, συμφωνούν Πρόεδρος ΔΗΚΟ και Πρ. Επιτροπής Δεοντολογίας

Στην ανάγκη τροποποίησης της νομοθεσίας ώστε να γίνει πιο αποτελεσματικό το έργο της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού στον αγώνα κατά τη διαφθοράς και των στημένων αγώνων, συμφώνησαν ο Πρόεδρος και τα μέλη της Επιτροπής με τον Πρόεδρο και αντιπροσωπεία του ΔΗΚΟ.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχαν σήμερα στα γραφεία του ΔΗΚΟ, ο Νικόλας Παπαδόπουλος είπε με τον Πρόεδρο και τα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού συζήτησαν σήμερα τη μάστιγα του αθλητισμού που έχει να κάνει με τη διαπλοκή, τη διαφθορά και τα στημένα παιγνίδια, και αφορά κυρίως το χώρο του ποδοσφαίρου.

Ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε πως με την Επιτροπή έχουν καταλήξει στη κοινή διαπίστωση ότι υπάρχουν κενά στη σχετική νομοθεσία, τα οποία θα πρέπει να καλυφθούν. «Πρέπει να δοθούν οι απαραίτητες αρμοδιότητες και εξουσίες στην Επιτροπή για να μπορεί να επιβάλλει το νόμο, να κάνει τις απαραίτητες έρευνες αν θέλουμε πραγματικά να πατάξουμε το φαινόμενο της διαφθοράς που πλήττει το κύρος του κυπριακού ποδοσφαίρου», είπε.

Πρόσθεσε πως το ΔΗΚΟ είναι έτοιμο να στηρίξει τις προσπάθειες αυτές και συμφωνεί πως χρειάζεται η άμεση αναβάθμιση της σχετικής νομοθεσίας για την οποία απαιτείται ο απαραίτητος προϋπολογισμός για να δοθούν οι δυνατότητες στην επιτροπή να διεξάγει τους ελέγχους και τις έρευνες που πρέπει να γίνονται ώστε όλα τα περιστατικά στημένων αγώνων να τύχουν διερεύνησης. «Πρέπει ο Νόμος να έχει εξουσίες, αρμοδιότητες και κυρώσεις», είπε.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ανδρέας Παπαχαραλάμπους αφού εξέφρασε τις ευχαριστίες προς τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ και τους συνεργάτες του, είπε πως βρήκαν πλήρη ανταπόκριση. Όπως είπε υπάρχουν αρκετά προβλήματα με πρώτο και κυριότερο την ίδια τη νομοθεσία, η οποία χρειάζεται τροποποιήσεις.

Πρόσθεσε πως η διαφθορά είναι πάρα πολύ μεγάλη στον χώρο του αθλητισμού και πρέπει όλοι «να μεριμνήσουμε να την πολεμήσουμε». Σημείωσε πως όλοι, παράγοντες και μη, πολιτικοί και μη, έχουν ημερομηνία λήξης, ο αθλητισμός όμως, δεν έχει ημερομηνία λήξης.

Κληθείς να σχολιάσει ότι η μάστιγα της διαφθοράς υπερβαίνει τα σύνορα της Κύπρου και τις δυνατότητες της, ο κ. Παπαχαραλάμπους είπε πως υπάρχει απλόχερη η βοήθεια από το εξωτερικό, τόσο από την Europol, όσο και από την Interpol.

«Εκείνο που θέλουμε είναι να συνειδητοποιήσουν οι παράγοντες και ο καθένας που ασχολείται με τον αθλητισμό, ότι η Επιτροπή θέλει το καλό του αθλητισμού. Θέλει να υπάρχουν υγιή σωματεία, θέλει να υπάρχουν τίμιοι ποδοσφαιριστές. Εάν αυτό δεν το κατανοήσουμε και κάθε φορά που κτυπάμε την πόρτα τους διαμαρτύρονται ενώ όταν κτυπάμε την πόρτα κάποιου άλλου δεν διαμαρτύρονται, είναι ανεπίτρεπτο», είπε.

Ερωτηθείς σχετικά με την κομματικοποίηση, ο κ. Παπαχαραλάμπους είπε πως και αυτή δυστυχώς δεν έχει φύγει από το χώρο του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού, προσθέτοντας πως μπορεί να φύγει όπως έφυγαν τόσα άλλα. Αυτό που χρειάζεται είναι να σταθούν όλα τα κόμματα αρωγοί της Επιτροπής και τότε δεν πρόκειται να μην καταπολεμηθεί το φαινόμενο.

Πηγή : ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: ,