Έκτακτη σύσκεψη Υπ. Δικαιοσύνης για άρση απορρήτου τηλεφωνικών συνδιαλέξεων μετά από καταγγελία ισπανικής εφημερίδας

Σε δηλώσεις του ο Υπουργός Δικαιοσύνη στην εκπομπή Alpha ENHMEΡΩΣΗ και κληθείς να σχολιάσει το δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας για διαφθορά στο κυπριακό ποδόσφαιρο και την εμπλοκή παραγόντων, ποδοσφαιριστών και άλλων σε προσυνεννοημένους αγώνες, είπε πως ήρθε στην αντίληψη του το απόγευμα της Δευτέρας και όλα τα στοιχεία τα διαβίβασε στον Αρχηγό της Αστυνομίας:

«Είμαστε στο μέσο μίας μεγάλης καταιγίδας, άρα σίγουρα δεν μιλάμε για κεραυνό εν αιθρία. Είναι γεγονός ότι σε μένα προσωπικά τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα ήρθαν στην αντίληψη μου χθες το μεσημέρι ή νωρίς το απόγευμα. Είναι επίσης γεγονός ότι όπως διακήρυξα κατά το παρελθόν και εξακολουθώ να διακηρύσσω, θεωρώ ότι όλες οι πληροφορίες που φθάνουν σε οποιοδήποτε άνθρωπο καλό και σωστό είναι να μεταφέρονται στα αρμόδια αστυνομικά όργανα. Αυτό έπραξα μόλις ήρθαν εις γνώση μου τα δημοσιεύματα, τα οποία διαβίβασα στον Αρχηγό Αστυνομίας. Ακολούθησαν τα όσα λέχθηκαν ένας καταιγισμός δηλώσεων και πληροφοριών μέσω διαφόρων ιστοσελίδων τόσο χθες το βράδυ όσο και σήμερα το πρωί. Και καθήκοντος ζήτησα και θα έχω σήμερα επί τούτου και όλων των θεμάτων και επί όλων των θεμάτων που αφορούν το θέμα των ανακρίσεων για θέματα πιθανής χειραγώγησης ποδοσφαιρικών αγώνων, θα έχω σήμερα αργότερα σύσκεψη για να ενημερωθώ τόσο για το τι έγινε, το τι γίνεται και το τι θα γίνει για να βεβαιωθούμε ότι όλες οι πληροφορίες που έρχονται σε γνώση μας τυγχάνουν πλήρης διερεύνησης».

Ερωτηθείς αν μπορούν οι κυπριακές αρχές να σταθούν πάνω στις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις στις οποίες στηρίζεται η έρευνα των ισπανικών αρχών, και να ανοίξουν την υπόθεση, ο κ. Σαββίδης είπε πως το θέμα που εγείρεται είναι νομικό και θα πρέπει να δοθούν νομικές απαντήσεις. Πρόσθεσε πως έχει άποψη αλλά πρέπει δεν θα την πει καθώς δεν εναπόκειται στον ίδιο τι πρέπει και τι μπορεί να γίνει. «Όλες οι πτυχές αυτής της υπόθεσης, το τι κατά τη γνώμη της Αστυνομίας αποτελεί αποδεκτή μαρτυρία και το πώς μπορεί να αξιοποιηθεί ή να αξιολογηθεί η οποιαδήποτε πληροφορία, θα είναι αντικείμενο της σύσκεψης», είπε.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ και alphanews.live

Print Friendly, PDF & Email