Ο δικηγόρος Σταύρος Σταυρινίδης εξελέγη Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών

Στην τελευταία συνεδρία της Ολομέλειας της Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών, που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, ο δικηγόρος Σταύρος Σταυρινίδης εξελέγη Αντιπρόεδρος εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών είναι ένα από τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης  με εκπροσώπηση από τις περιφερειακές και τοπικές αρχές των χωρών μελών της ΕΕ. Απαρτίζεται από 329 μέλη και ενεργεί ως η φωνή των τοπικών και περιφερειακών αρχών της ΕΕ.

Δείτε τα βιογραφικά του στοιχεία:

O Σταύρος Σταυρινίδης γεννήθηκε στο Στρόβολο το 1979, αποφοίτησε από τον πρακτικό κλάδο του Λυκείου Ακροπόλεως και στη συνέχεια υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία. Σπούδασε Νομικά στο University of East Anglia του Ηνωμένου Βασιλείου και ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Cardiff University στον τομέα του εταιρικού δικαίου. 

Είναι Δικηγόρος από το 2004 και διατηρεί δικό του γραφείο στην Λευκωσία. Είναι Σύμβουλος Αφερεγγυότητας και εγκεκριμένος Διαμεσολαβητής.

Είναι νυμφευμένος και έχει 2 παιδιά. Είναι Μέλος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου και Πρόεδρος της Επιτροπής Νομικών Κριτηρίων UEFA της ΚΟΠ. Είναι Δημοτικός Σύμβουλος και Σχολικός Έφορος Στροβόλου από το 2007 μέχρι σήμερα. Είναι Μέλος στην 11Μελή Εκτελεστική Επιτροπή της Ένωσης Δήμων Κύπρου και Πρόεδρος της Μεικτής Επιτροπής Προσωπικού Συντεχνιών – Ένωσης Δήμων Κύπρου.

Από το 2015 συμμετέχει ως Μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών και σήμερα είναι Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , ,