Σταύρος Τσιναρέλης: «Η περίοδος που θα διανύσουμε θα είναι ακόμη δυσκολότερη και κρίσιμη»

Εκλογές Δικηγορικού Συλλόγου Λευκωσίας

Στα πλαίσια της ισότιμης παροχής δυνατότητας σε όλους τους υποψήφιους για εκλογή ως μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Λευκωσίας, η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ έχει αποστείλει ερωτήματα σε όλους τους υποψήφιους και θα δημοσιεύει εντός των προσεχών ημερών τις απαντήσεις τους.

Ακολουθούν οι απαντήσεις του υποψήφιου μέλους κ. Σταύρου Τσιναρέλη:

Τι σπουδές έχετε κάνει και σε ποια πανεπιστήμια;

Είμαι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης.

Από πότε ασκείτε το δικηγορικό επάγγελμα;

Από το 2008.

Σε ποιο γραφείο είστε και ποιος ο ρόλος σας, είδος υποθέσεων που χειρίζεστε;

Διατηρώ γραφείο μαζί με τον φίλο και συνάδελφο Δήμο Συρίμη, στον Άγιο Ανδρέα, με την επωνυμία Τσιναρέλης, Συρίμης και Συνεργάτες.  Το γραφείο μου ασχολείται με όλο το φάσμα της δικηγορίας αλλά κυριότερα με αστικές και ποινικές υποθέσεις.

Γιατί αποφασίσατε να υποβάλετε υποψηφιότητα;

Διετέλεσα μία θητεία ως μέλος στο απερχόμενο Συμβούλιο  του Τοπικού Δικηγορικού Συλλόγου Λευκωσίας και πιστεύω ότι απέκτησα κάποιες εμπειρίες, οι οποίες θα με βοηθήσουν ακόμη περισσότερο, εάν εκλεγώ και συνεχίσω να είμαι μέλος στο Συμβούλιο. Κατά την διάρκεια της  θητείας μου στο απερχόμενο συμβούλιο, είχαμε να διαχειριστούμε αρκετά προβλήματα και δύσκολές καταστάσεις, όπως την ετοιμασία και διεξαγωγή των Σεμιναρίων επιμόρφωσης αλλά και την διαχείριση της νέας κατάσταση πραγμάτων ένεκα της πανδημίας.  Ωστόσο θεωρώ ότι η περίοδος που θα διανύσουμε θα είναι ακόμη δυσκολότερη και κρίσιμη, ιδιαίτερα για την Επαρχία της Λευκωσίας, αφού θα πρέπει να επιλυθεί επιτέλους το κτιριακό πρόβλημα, το οποίο διογκώνεται ακόμη περισσότερο με την πανδημία.  

Ποιες είναι οι προτεραιότητες σας σε περίπτωση εκλογής;

Πέραν των προγραμματικών θέσεων του συνδυασμού του αγαπητού φίλου και Συναδέλφου Χάρη Αρτέμη, στον οποίο και συμμετέχω, οι  προσωπικές μου προτεραιότητες θα συνεχίσουν να είναι οι ίδιες, τις οποίες είχα και κατά την συμμετοχή μου στο απερχόμενο Συμβούλιο. Αυτές είναι η προάσπιση  της αξιοπρέπειας και των δικαιωμάτων των Δικηγόρων καθώς και η εξύψωση του επιπέδου άσκησης του δικηγορικού λειτουργήματος  σε όλα τα επίπεδα.  

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , ,