Κώστας Μαυροκώστας: «Οι Δικηγόροι πρέπει να είναι ενεργοί και να έχουν φωνή»

Εκλογές Δικηγορικού Συλλόγου Λευκωσίας

Στα πλαίσια της ισότιμης παροχής δυνατότητας σε όλους τους υποψήφιους για εκλογή ως μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Λευκωσίας, η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ έχει αποστείλει ερωτήματα σε όλους τους υποψήφιους και θα δημοσιεύει εντός των προσεχών ημερών τις απαντήσεις τους.

Ακολουθούν οι απαντήσεις του υποψήφιου μέλους κ. Κώστα Μαυροκώστα:

 

Τι σπουδές έχετε κάνει και σε ποια πανεπιστήμια;

Έχω σπουδάσει νομική στο Northumbria University στην Αγγλία και είμαι κάτοχος LLB (Hons) και LLM in Commercial Law.

Από πότε ασκείτε το δικηγορικό επάγγελμα;

Από το 2011 που ολοκλήρωσα την άσκηση μου.

Σε ποιο γραφείο είστε και ποιος ο ρόλος σας, είδος υποθέσεων που χειρίζεστε;

Είμαι ο διευθύνων συνέταιρος της δικηγορικής εταιρείας Κ. Μαυρόκωστας & Σία ΔΕΠΕ, χειρίζομαι υποθέσεις Αστικής Φύσεως και ειδικότερα υποθέσεις Τραπεζικού Δικαίου, Ακίνητης Ιδιοκτησίας, Είσπραξης Οφειλών, Εταιρικού Δικαίου, Εκκαθαρίσεων και Διαχειρίσεων Εταιρειών, Ενοικιοστασίου και Εργατικών Διαφορών.

Γιατί αποφασίσατε να υποβάλετε υποψηφιότητα;

Επειδή θεωρώ ότι οι Δικηγόροι πρέπει να είναι ενεργοί και να έχουν φωνή, όχι μόνο όσον αφορά τις υποθέσεις που χειρίζονται, αλλά και αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά κατά τη άσκηση της Δικηγορίας.

Ποιες είναι οι προτεραιότητες σας σε περίπτωση εκλογής;

Οι προτεραιότητες μου εναρμονίζονται με αυτές του συνδυασμού μας αλλά θεωρώ ότι είναι και/ή πρέπει να είναι οι προτεραιότητες των υπόλοιπων μελών του Δικηγορικού Συλλόγου. Πρωταρχικός μας στόχος είναι να βελτιωθούν επιτέλους οι συνθήκες εργασίας των δικηγόρων της Λευκωσίας με έμφαση στο κτιριακό πρόβλημα αλλά και στο πρόβλημα εκτέλεσης των αποφάσεων και των καθυστερήσεων που παρατηρούνται στον υπολογισμό Δικηγορικών εξόδων και στη σύνταξη διαταγμάτων. Παράλληλα, στοχεύουμε στην ομαλή εφαρμογή των Νέων Θεσμών, στην δημιουργία Διεθνών Σχέσεων μεταξύ του Δικηγορικού Συλλόγου Λευκωσίας και Δικηγορικών Συλλόγων της πρωτεύουσας πόλης χωρών του εξωτερικού και στην αποκατάσταση του κύρους των Δικηγόρων στην κοινωνία.

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , ,