Γιάννα Ρούσου: «Επιθυμώ όπως συνεχίσω να προσφέρω προς το συμφέρον όλων των Δικηγόρων της Επαρχίας μας»

Εκλογές Δικηγορικού Συλλόγου Λευκωσίας

Στα πλαίσια της ισότιμης παροχής δυνατότητας σε όλους τους υποψήφιους για εκλογή ως μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Λευκωσίας, η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ έχει αποστείλει ερωτήματα σε όλους τους υποψήφιους και θα δημοσιεύει εντός των προσεχών ημερών τις απαντήσεις τους.

Ακολουθούν οι απαντήσεις του υποψήφιου μέλους κας. Γιάννας Ρούσου:

Τι σπουδές έχετε κάνει και σε ποια πανεπιστήμια;

Σπούδασα Νομική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και εν συνεχεία πραγματοποίησα Μεταπτυχιακές Σπουδές και είμαι  κάτοχος του Μεταπτυχιακού τίτλου Master of Laws (LLM) English and Medical Law στο UNIVERSITY OF NORTHUMBRIA AT NEWCASTLE.

Από πότε ασκείτε το δικηγορικό επάγγελμα;

Μετά τις σπουδές μου εργάστηκα σε Δικηγορικό Γραφείο στην Αθήνα ενώ από το 2001 επέστρεψα στην Κύπρο και υπηρετώ τη μάχιμη δικηγορία έκτοτε.

Σε ποιο γραφείο είστε και ποιος ο ρόλος σας, είδος υποθέσεων που χειρίζεστε;

Είμαι συνεργάτης στο δικηγορικό γραφείο Αριστοφάνης Α. Γεωργίου και Συνεργάτες Δ.Ε.Π.Ε. από το 2001 ασχολούμενη  κυρίως με υποθέσεις Αστικού και  Ποινικού Δικαίου,  με υποθέσεις ενώπιον του Δικαστηρίου Εργατικών Διαφορών καθώς επίσης και υποθέσεις Διοικητικού Δικαίου. Όλα αυτά τα χρόνια, χειρίστηκα υποθέσεις που καλύπτουν όλο το φάσμα της δικηγορίας και με εμφανίσεις  σε Δικαστήρια όλων των βαθμίδων. Πέραν της Δικαστηριακής μου ενασχόλησης έχω επίσης χειριστεί υποθέσεις που αφορούν στο Εταιρικό Δίκαιο.

Γιατί αποφασίσατε να υποβάλετε υποψηφιότητα;

Το 2020 διεκδίκησα εκλογή στο αξίωμα του Μέλους του Συλλόγου μας, με αποκλειστικό σκοπό να υπηρετήσω το Σώμα  με μοναδική επιδίωξη το συλλογικό συμφέρον.

Ανταποκρινόμενη στο καθήκον της εκλογής μου και με επίγνωση του βάρους της ψήφου  με την οποία με τίμησαν οι συναδέλφοι , πορεύτηκα μαζί με τον Πρόεδρο και τα Μέλη με καθημερινή δουλειά, με ακεραιότητα και ανιδιοτέλεια  προς αντιμετώπιση σοβαρών προβλημάτων που κληθήκαμε και καλούμαστε καθημερινά να αντιμετωπίσουμε εμείς οι Δικηγόροι.

Σήμερα, μαζί με την ομάδα μου και υπό την ηγεσία του υποψήφιου για την Προεδρία του Συλλόγου Στέφανο Σκορδή επιθυμώ  όπως συνεχίσω να προσφέρω προς το συμφέρον όλων των Δικηγόρων της Επαρχίας μας.

Ποιες είναι οι προτεραιότητες σας σε περίπτωση εκλογής;

Οι προγραμματικές αρχές και θέσεις μας  αναφέρονται  στην ιστοσελίδα μας https://nba2023sk.com  και  θα αποτελέσουν προτεραιότητα για εμάς, εφόσον αναλάβουμε τη διοίκηση του συλλόγου μας.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα το οποίο θα υποστηρίξουμε προκειμένου να αναβαθμιστεί τόσον η καθημερινότητα των Δικηγόρων όσον και η επίλυση σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε όλοι οι συναδέλφοι και  με στόχο την δημιουργία ενός  δικηγορικού επαγγέλματος αντάξιο της υψηλής ποιότητας των δικηγόρων που το απαρτίζουν.

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , ,