Γεωργία Στεφάνου: «Είναι πασιφανές ότι το πλέον σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι δικηγόροι Λευκωσίας είναι οι κακές υφιστάμενες κτηριακές εγκαταστάσεις»

Εκλογές Δικηγορικού Συλλόγου Λευκωσίας

Στα πλαίσια της ισότιμης παροχής δυνατότητας σε όλους τους υποψήφιους για εκλογή ως μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Λευκωσίας, η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ έχει αποστείλει ερωτήματα σε όλους τους υποψήφιους και θα δημοσιεύει εντός των προσεχών ημερών τις απαντήσεις τους.

Ακολουθούν οι απαντήσεις του υποψήφιου μέλους κας. Γεωργίας Στεφάνου:

Τι σπουδές έχετε κάνει και σε ποια πανεπιστήμια;

Είμαι απόφοιτη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Μετά την ολοκλήρωση της πρακτικής μου άσκησης, συνέχισα τις σπουδές μου στο Πανεπιστήμιο του Leicester στο Ηνωμένο Βασίλειο από όπου και έλαβα το Μεταπτυχιακό μου στα θέματα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Το βαθύ μου ενδιαφέρον για αυτά με οδηγεί επί τακτικής βάσης στη παρακολούθηση σεμιναρίων στην Ευρώπη, και κυρίως στη Γερμανία, με σκοπό την εμβάθυνση των γνώσεων μου και την συνεχή επιμόρφωση μου στα θέματα αυτά.

Από πότε ασκείτε το δικηγορικό επάγγελμα;

Ασκώ το επάγγελμα από το Δεκέμβριο του 2012 οπότε και εγγράφηκα στο Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο.

Σε ποιο γραφείο είστε και ποιος ο ρόλος σας, είδος υποθέσεων που χειρίζεστε;

Από το 2015 διατηρώ το δικό μου δικηγορικό γραφείο στη Λευκωσία. Ασχολούμαι σχεδόν με όλα τα φάσματα του Δικαίου, ενώ επίσης αναλαμβάνω εξωδικαστηριακές υποθέσεις. Ταυτόχρονα, ασχολούμαι με ευρωπαϊκά και διεθνή θέματα, και αυτονόητα με υποθέσεις που απασχολούν πολίτες και τη παραβίαση των δικαιωμάτων τους.

Γιατί αποφασίσατε να υποβάλετε υποψηφιότητα;

Επαναδιεκδικώ συμμετοχή μου στο Συμβούλιο Λευκωσίας αφού, η προσωπική μου καθημερινή επαφή με το χώρο των Δικαστηρίων και τους συναδέλφους μου, μου επιτρέπουν να γνωρίζω καλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ίδιοι προσωπικά, αλλά και το ίδιο το επάγγελμα, αφού τα βιώνω καθημερινά.

Ταυτόχρονα, αντιλαμβανόμενη ότι δεν αρκεί η επίγνωση των προβλημάτων, αλλά χρειάζεται να έχει κανείς διάθεση και ουσιαστική πρόθεση να βοηθήσει στην επίλυσή τους, δηλώνω παρούσα.

Τη προηγούμενη τριετία η συμβολή μου περιλάμβανε μεταξύ άλλων, την ενεργή συμμετοχή μου σε όλες τις συνεδριάσεις και πλείστες των εκδηλώσεων του Συλλόγου.

Επιπλέον, αντιλαμβανόμενη ότι η κακή κατάσταση των κτηρίων στα οποία εδρεύει ο Σύλλογος μας δεν θα επιδέχετο οποιεσδήποτε ουσιαστικές μετατροπές ή ανακαίνισης από το αρμόδιο κρατικό τμήμα, έλαβα πρωτοβουλίες και δράση για εξωραισμό των αιθουσών του Συλλόγου μας, στο μέτρο που οι οικονομικές δυνατότητές του μας  επέτρεπαν, τις οποίες οι συναδέλφοι μπορούν πλέον να απολαμβάνουν με αξιοπρέπεια.

Η περίοδος του κορωνοιού αναπάντεχα οδήγησε στην αποξένωση των συναδέλφων μεταξύ μας. Αφουγκραζόμενη αυτό, συνέδραμα ενεργά με τη διοργάνωση εκδηλώσεων διαφόρων μορφών κοινωνικού χαρακτήρα, μερικές εκ των οποίων εμπεριείχαν το στοιχείο προαγωγής της ισότητας των φύλων και της ανάδειξης της ιστορίας του Συλλόγου μας και ιστορικών προσωπικοτήτων του.
Με ήθος, όρεξη για δουλειά και μοναδικό σύμμαχο την εκτίμηση των συναδέλφων μου, επιθυμώ να συνεχίσω να προσφέρω μέσα από την ενεργή μου συμμετοχή στο Συμβούλιο Λευκωσίας, για μια δεύτερη θητεία.

Ποιες είναι οι προτεραιότητες σας σε περίπτωση εκλογής;

Είναι πασιφανές ότι το πλέον σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι δικηγόροι Λευκωσίας είναι οι κακές υφιστάμενες κτηριακές εγκαταστάσεις και η μη στέγασή των Δικαστηρίων σε ένα ενιαίο κτήριο, με επακόλουθα τα γνωστά προβλήματα για τους συναδέλφους οι οποίοι ασκούν μάχιμη δικηγορία. Θεωρώ προσβλητικό οι δικηγόροι μίας ευρωπαικής πρωτεύουσας να εργάζονται κάτω από αυτές τις συνθήκες και πρέπει μέσα από αποτελεσματικές ενέργειες να δυναμώσουμε τη φωνή μας και να διεκδικήσουμε τα όσα μας αξίζουν.

Εισερχόμενοι σε μία νέα περίοδο με τις μεγαλύτερες αλλαγές στη δικηγορία με την εφαρμογή των νέων Θεσμών Πολιτικής Δικονομίας, κρίνεται απαραίτητο να συμπαρασταθούμε στους συναδέλφους πρακτικά και χωρίς κόστος, για να λάβουν ενεργή υποστήριξή σε αυτή τη νέα για όλους εποχή.

Η βελτίωση της εικόνας του επαγγέλματος, και η δημιουργία και ανάπτυξη σχέσεων μεταξύ του Δικηγορικού Συλλόγου Λευκωσίας και άλλων πρωτευουσών είναι επίσης προτεραιότητες.

Μαζί με την ομάδα του Χρίστου Ερ. Νεοφύτου και της Συμμαχίας Δικηγόρων, έχουμε καταγεγραμμένες τις προτεραιότητές του συνδυασμού στο Πρόγραμμα μας το οποίο και έχουμε ήδη διανέμει στους συναδέλφους Λευκωσίας.

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , ,