Ετήσιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρίας Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων

Το Ετήσιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρίας Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων ξεκίνησε την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου τις εργασίες του, με την εναρκτήρια εκδήλωση προς τιμήν του ομότιμου καθηγητή της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Εμμανουήλ Ρούκουνα, ενός από τους διαπρεπέστερους εν ζωή Έλληνες διεθνολόγους.

Η εισήγηση του τιμωμένου αφιερώθηκε στο νέο του έργο με τίτλο A Landscape of Contemporary Theories of International Law (The Hague: Nijhoff/Brill, 2019). Το εν λόγω πόνημα αποτελεί μια εξαντλητική όσο και πρωτότυπη μελέτη των νεώτερων και σύγχρονων θεωριών αναφορικά με τη φύση, τη θέση, τη λειτουργία και την τελεολογία του Διεθνούς Δικαίου. Ο ομιλητής εστίασε στις 32 διαφορετικές θεωρίες που εντόπισε στον χώρο του Διεθνούς Δικαίου κατά τη συγγραφή της μελέτης του.

Την κεντρική εισήγηση του κ. Ρούκουνα, ακολούθησε η υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας ανάμεσα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και την Ελληνική Εταιρεία Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων. Το Υπουργείο εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Αλκιβιάδης Στεφανής και την Εταιρία ο Πρόεδρός της, ομότιμος καθηγητής Στέλιος Περράκης.

Η πρώτη ημέρα ολοκληρώθηκε με τη βράβευση των διπλωματών κ.κ. Ζέπου, Βασιλάκη, Καραμπαρμπούνη, και Βαρουξάκη, απάντων μελών της Εταιρίας, για τη συνεισφορά τους στην προαγωγή του Διεθνούς Δικαίου μέσα από τη διπλωματική πράξη.

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , ,