Σύγχρονα Θέματα Δικαιοσύνης, Επ. 5 – Οι Επιπτώσεις της Πανδημίας στη Διακυβέρνηση της ΕΕ

Η Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας παραμένοντας προσηλωμένη στην προώθηση του επιστημονικού διαλόγου και την ενημέρωση του νομικού κόσμου, αλλά και της κοινής γνώμης, πάνω σε επίκαιρα ζητήματα στα πεδία του δικαίου, της πολιτικής επιστήμης και της δημόσιας διοίκησης, εγκαινιάζει μια νέα σειρά διαδικτυακών σεμιναρίων/webinars υπό τον γενικό τίτλο «Σύγχρονα Θέματα Δικαιοσύνης». Στο πλαίσιο της νέας σειράς, μέλη του διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού της Σχολής, αλλά και εγνωσμένου κύρους επιστήμονες και επαγγελματίες, συζητούν επί ζητημάτων της ειδικότητάς τους, διεξάγοντας έναν οριζόντιο διάλογο με την επιστημονική κοινότητα και το κοινό.

Στο Επεισόδιο 5 της σειράς, καλωσορίζοντας στους κόλπους της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας τον Ομότιμο Καθηγητή ΑΠΘ κ. Αντώνη Μανιτάκη, φιλοξενήθηκε διαδικτυακή συζήτηση με τίτλο «Οι Επιπτώσεις της Πανδημίας στην Πολιτική και Οικονομική Διακυβέρνηση της ΕΕ». Στη συζήτηση συμμετείχαν οι Ευάγγελος Βενιζέλος, Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Νομικής Σχολής ΑΠΘ, Πρώην Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός των Εξωτερικών, Αντώνης Μανιτάκης, Κοσμήτορας επί τιμή, Προέδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου και Καθηγητής Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Λευκωσίας και Δημήτρης Καιρίδης, Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων Παντείου Πανεπιστημίου και Βουλευτής (ΝΔ) Ελληνικού Κοινοβουλίου. Τον συντονισμό του διαδικτυακού τραπεζιού είχε ο Δρ Χρήστος Παπαστυλιανός, Πρόεδρος του Τμήματος Νομικής, Αναπληρωτής Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Η συζήτηση εστίασε στις προοπτικές της οικονομικής και πολιτικής ενοποίησης της ΕΕ, ενόψει της πανδημίας, στις θεσμικές επιπτώσεις από τις διαλυτικές/φυγόκεντρες τάσεις και την άνοδο του εθνικού-λαϊκισμού και ευρω-σκεπτικισμού, αλλά και στον ρόλο της ΕΕ σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο και αβέβαιο γεωπολιτικό περιβάλλον. Το επεισόδιο μεταδόθηκε ζωντανά μέσω της Σελίδας της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στο Facebook, την Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2020, ώρα 7.00 μ.μ.

Δείτε το επεισόδιο στο youtube:   Επ. 5 (Αντώνης Μανιτάκης, Ευάγγελος Βενιζέλος, Δημήτρης Καιρίδης με Χρήστο Παπαστυλιανό)

Η ακούστε το στο Spotify: https://open.spotify.com/episode/3pjD1NYyT5CnxwWaT0c20O

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , , ,