Εμπορία ωαρίων: Η σύγχρονη υποτίμηση της γυναικείας υπόστασης

Ο δικηγόρος Αλέξανδρος Ελευθερίου, σε σημερινό του άρθρο με τίτλο  “Εμπορία ωαρίων – Η σύγχρονη υποτίμηση της γυναικείας υπόστασης” το οποίο δημοσιεύτηκε στο “InBusinessNews”, απαντά συγκεντρωτικά στις τοποθετήσεις αρμοδίων επί του ζητήματος εμπορίας ωαρίων.

Τόσο στο άρθρο του, όσο και με δήλωσή του στη “Δικαιοσύνη”, ο κ. Ελευθερίου εξηγεί ότι λανθασμένα δόθηκε η εικόνα ότι η στοιχειοθέτηση μιας τόσο σοβαρής υπόθεσης περιέχει ουσιώδεις αποδεικτικές δυσκολίες. Ως ο ίδιος αναφέρει, “η δημόσια άγνοια περί των επιστημονικών και τεχνικών σημείων μιας καινούργιας νομοθεσίας όπως ο Ν. 69(Ι)/2015 δεν πρέπει να αποτελεί τροχοπέδη στην τιμωρία παραβατών, γιατί πολύ φοβάμαι αυτό επικρατείΑν υπάρχει θέληση να περιοριστεί αυτό το ανεπιθύμητο φαινόμενο μοντέρνου σωματεμπόριου, τότε αυτό που χρειάζεται είναι να κοιτάξουμε καλύτερα τον ίδιο το Νόμο 69(I)/2015. Οι λύσεις είναι μπροστά μας” και τις ως άνω θέσεις του υποστηρίζει με τεκμηρίωση του στις ίδιες τις διατάξεις του Περί Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής Ν. 69(Ι)/2015, καθώς και σε άλλες σχετικές νομοθεσίες.

Ο κ. Ελευθερίου πρόσφατα δημοσίευσε το σύγγραμμα The Cyprus Medically Assisted Reproduction Law (En Tipis Publications), 

Διαβάστε το άρθρο

Print Friendly, PDF & Email