Χρήση ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας ζητούν από δικαιούχους επιδομάτων για διόρθωση στοιχείων οι Τράπεζες

Ο Σύνδεσμος Τραπεζών Κύπρου και τα μέλη του καλούν το κοινό να αξιοποιήσει τα ηλεκτρονικά κανάλια επικοινωνίας με τις τράπεζες ή και να εξασφαλίσει τηλεφωνικώς πληροφορίες προκειμένου να προβούν στις απαραίτητες διαδικασίες για διόρθωση των στοιχείων τους και να λάβουν έγκαιρα την έκτακτη οικονομική στήριξη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του συνδέσμου, «μετά από εντατικές εργασίες και κατά τη διάρκεια του περασμένου Σαββατοκύριακου, οι τράπεζες συνεχίζουν να συνδράμουν τις ενέργειες του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων προκειμένου έγκαιρα να εντοπιστούν όσοι δικαιούχοι επιδομάτων έχουν λανθασμένα αιτηθεί για εξασφάλιση έκτακτης οικονομικής στήριξης».

Οι τράπεζες-μέλη του Συνδέσμου Τραπεζών Κύπρου καλούν το κοινό «να αξιοποιήσει τα ηλεκτρονικά κανάλια επικοινωνίας με τις τράπεζες ή και να εξασφαλίσει τηλεφωνικώς πληροφορίες, προκειμένου να εξυπηρετηθεί άμεσα και αποτελεσματικά χωρίς να δημιουργείται αχρείαστος συνωστισμός στα τραπεζικά υποκαταστήματα ή ταλαιπωρία».

Σημειώνεται, ότι παρόλο που έχει μειωθεί ο αριθμός δικαιούχων που υπέβαλαν λανθασμένα τα στοιχεία τους, ένα σημαντικό ποσοστό παραμένει ακόμη δίχως ορθά στοιχεία. Βάσει αυτού, αναφέρεται, όλοι οι δικαιούχοι καλούνται «να προβούν στις απαραίτητες διαδικασίες, προκειμένου να λάβουν εγκαίρως την έκτακτη οικονομική στήριξη».

Σημειώνεται ότι το Υπουργείο θα αρχίσει από την Τρίτη, 14 Απριλίου 2020, την καταβολή έκτακτων επιδομάτων και έχει ως στόχο μέχρι την Πέμπτη, 16 Απριλίου 2020 να καλύψει όλους τους δικαιούχους.  

Υπενθυμίζεται καταληκτικά ότι, οι τράπεζες μέλη του Συνδέσμου έχουν αναλάβει και υλοποιούν δέσμευση για τάχιστη εξυπηρέτηση πολιτών, οι οποίοι δεν διατηρούσαν τραπεζικό λογαριασμό, λογαριασμό με αριθμό ΙΒΑΝ ή τραπεζική κάρτα για εξυπηρέτησή τους από τα ΑΤΜ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , ,