Ρωσία: Ζητά αναθεώρηση της συμφωνίας αποφυγής διπλής φορολογίας από Λουξεμβούργο και Μάλτα

Το ρωσικό Υπουργείο Οικονομικών ενημέρωσε τα Υπουργεία Οικονομικών του Λουξεμβούργου και της Μάλτας ότι τροποποιεί τις συμφωνίες αποφυγής διπλής φορολογίας, αυξάνοντας τον φόρο επί των μερισμάτων που εισπράχθηκαν στο εξωτερικό σε ποσοστό 15%. Ανάλογη κίνηση από τη Μόσχα είχε γίνει και στις αρχές Απριλίου σε σχέση με τη συμφωνία αποφυγής διπλής φορολογίας με την Κυπριακή Δημοκρατία.

Όπως μεταδίδει το TASS, η Υπηρεσία Τύπου του ρωσικού ΥΠΟΙΚ ανέφερε τη Δευτέρα ότι «το ρωσικό Υπουργείο Οικονομικών απέστειλε επιστολές στους Υπουργούς Οικονομικών του Λουξεμβούργου και της Μάλτας σχετικά με την εισαγωγή τροποποιήσεων στις διμερείς συμφωνίες για τη διπλή φορολογία, όσον αφορά την αύξηση του συντελεστή φορολογίας επί των μερισμάτων και των τόκων στο 15%».

Οι τροποποιήσεις έγιναν κατόπιν σχετικής ανάθεσης από τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλάντιμιρ Πούτιν, ο οποίος είχε προτείνει την επιβολή υψηλότερου φόρου (15%) σε μερίσματα που αντλούνται από λογαριασμούς στο εξωτερικό, ανέφερε το Υπουργείο.

Οι αλλαγές δεν θα επηρεάσουν κέρδη από τόκους που πληρώθηκαν για δάνεια ευρωομολόγων, ομολογιακά δάνεια ρωσικών εταιρειών και δάνεια που δόθηκαν από ξένες τράπεζες, προστίθεται. Οι σχετικές πληρωμές από τη Ρωσία θα διέπονται από το ρωσικό φορολογικό δίκαιο, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , , ,