Χρηματοδοτικές ανάγκες, Εστία και αποφάσεις Eurogroup στη συνεδρία της Επ. Οικονομικών

Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών Γιώργος Παντελή ενημέρωσε σήμερα την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών αναφορικά με τον πρόσφατο δανεισμό της Δημοκρατίας από τις διεθνείς αγορές, με στόχο να ενισχύσει τη ρευστότητα του κράτους, προκειμένου να συνεχίσει τη στήριξη της οικονομίας εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Παράλληλα, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Άγγελος Βότσης, το Υπουργείο θα εξετάσει αίτημα που υπέβαλαν μέλη της Επιτροπής για νέα παράταση στο σχέδιο Εστία.

«Ενδεχόμενη παράταση για νέες αιτήσεις θα μελετηθεί», αναφέρει ο κ. Βότσης.

Επίσης, η Επιτροπή ενημερώθηκε και για τις αποφάσεις του Eurogroup σε σχέση με τα μέτρα στήριξης των κρατών μελών εν μέσω της πανδημίας.

Όλοι οι βουλευτές υπέβαλαν διευκρινιστικές ερωτήσεις και πήραν απαντήσεις από τον κ. Παντελή, προσθέτει ο κ. Βότσης.

Όσον αφορά τις κρατικές εγγυήσεις, αφού το Υπουργείο Οικονομικών μελετήσει τις προτάσεις των κομμάτων θα προσαρμόσει ανάλογα το νομοσχέδιο. Όταν υπάρξει αναθεωρημένο νομοσχέδιο ή Επιτροπή θα συνέλθει  εκ νέου για να το συζητήσει.

Τέλος, αναφορικά με το νομοσχέδιο για τη ναυτιλία, κ. Βότσης ανέφερε πως αυτό οδεύει ομόφωνα προς την ολομέλεια που θα συνέλθει την Τετάρτη.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , ,