Το θέμα του Βαρωσιού έχει περιπλεχθεί ακόμη περισσότερο, υποστηρίζει Τουρκοκύπριος δικηγόρος

Υπό τον τίτλο «Τα τρία προβλήματα στο Βαρώσι», η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» δημοσιεύει εκτενή συνέντευξη του Τουρκοκύπριου δικηγόρου Μετίν Χακί, ο οποίος αναφέρει ότι οι δυσκολίες στο θέμα της περίκλειστης περιοχής του Βαρωσιού έχουν γίνει ακόμη πιο περίπλοκες.

Όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, ο κ. Χακί  είπε ότι υπάρχουν τρία μεγάλα προβλήματα σχετικά με την «επιτροπή ακίνητης περιουσίας» και πρόσθεσε ότι «η καταβολή των αποζημιώσεων μπορεί να πάρει χρόνια, αιτήσεις που δεν εξετάζονται είτε γιατί αφορούν την περίκλειστη περιοχή των Βαρωσίων είτε λόγω αργοπορημένων εκθέσεων και τρίτο η πιθανή νέα αρνητική απόφαση του ΕΔΑΔ».

Ερωτηθείς να σχολιάσει ποια πρέπει να είναι η οδός που πρέπει να ακολουθήσει η τουρκοκυπριακή πλευρά σχετικά με την περίκλειστη περιοχή του Βαρωσιού σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, ο Τουρκοκύπριος δικηγόρος πρότεινε ότι πρέπει να καθοριστεί ένα μακροπρόθεσμο αλλά απτό χρονοδιάγραμμα για το άνοιγμα του 96,5% της περίκλειστης περιοχής του Βαρωσιού, που δεν έχει ανοίξει ακόμη, ώστε να υποχρεωθεί η ελληνοκυπριακή πλευρά για «σοβαρές» συνομιλίες και για να αρθεί η νομική αβεβαιότητα.

Πηγή : ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , ,