Η ΟΕΒ καλεί την Πολιτεία να ρυθμίσει νομοθετικά το δικαίωμα απεργίας στις ουσιώδεις υπηρεσίες

Καταδικάζει την επ’ αόριστο απεργία των εργαζομένων της εταιρείας DP World στο λιμάνι Λεμεσού η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ), καλώντας την Πολιτεία να λάβει αποφασιστικά μέτρα προχωρώντας αμέσως στην νομοθετική ρύθμιση του δικαιώματος της απεργίας στις ουσιώδεις υπηρεσίες.

Σε ανακοίνωσή της ΟΕΒ αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι «η απεργία πραγματοποιείται παρά το γεγονός ότι η εταιρεία έχει συμφωνήσει με τις συντεχνίες ΣΕΚ και ΠΕΟ τη συνομολόγηση Συλλογικής Σύμβασης και ουσιαστικά παραμένει σε εκκρεμότητα η οριστικοποίηση του κειμένου της Σύμβασης, που αποτελεί διαδικαστικό θέμα, και για το οποίο οι δυο πλευρές βρίσκονταν σε επικοινωνία».

«Για ακόμα μία φορά, μερίδα εργαζομένων κατήλθε σε απεργία κατά παράβαση του Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων αφού σε καμία περίπτωση δεν ακολουθήθηκε η ενδεδειγμένη διαδικασία για επίλυση της όποιας διαφοράς, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από το Υπουργείο Εργασίας στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε», προστίθεται.

Σύμφωνα με την ΟΕΒ, «η κατάσταση στο Λιμάνι Λεμεσού με τις αδικαιολόγητες και προκλητικές απεργίες που πραγματοποιούνται κατά παράβαση των εργασιακών θεσμίων και διαδικασιών, έχει φτάσει στο απροχώρητο».

Καλεί «για ακόμα μία φορά την Πολιτεία να προστατεύσει την οικονομία, τους φορολογούμενους, τις θυσίες των επιχειρήσεων και των εργαζομένων και να λάβει αποφασιστικά μέτρα προχωρώντας αμέσως στην νομοθετική ρύθμιση του δικαιώματος της απεργίας στις ουσιώδεις υπηρεσίες».

«Η υπομονή όλων των επηρεαζόμενων έχει εξαντληθεί», καταλήγει.

Πηγή : ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , , ,