«Σύγχρονα Θέματα Δικαιοσύνης» Επ. 2 – Η Δημόσια Διοίκηση στην Εποχή της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης: Χαρακτηριστικά, Πρόσβαση, Δικαστικός Έλεγχος 🗓

Η ηλεκτρονική διακυβέρνηση συνιστά το νέο μοντέλο δράσης της Δημόσιας Διοίκησης. Η άσκηση της δημόσιας εξουσίας μεταλλάσσεται και εγείρει ζητήματα πρόσβασης του πολίτη στο νέο οργανωτικό σχήμα, επιβάλλοντας την εναρμόνιση του δικαστικού ελέγχου στις νέες απαιτήσεις. Η ανάγκη δομικού μετασχηματισμού του τρόπου αντίληψης της δημόσιας υπηρεσίας, αλλά και τα δυσχερή νομικά και διοικητικά ζητήματα που εγείρει η αναγκαιότητα εγκαθίδρυσης συστημάτων ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, ιδίως υπό το βάρος της πανδημικής κρίσης, δημιουργούν ένα νέα πεδίο αλληλεπίδρασης μεταξύ του Δημοσίου Δικαίου, της διοικητικής επιστήμης και των νέων τεχνολογιών.

Υπό αυτό το συγκείμενο, το δεύτερο επεισόδιο της σειράς webinars «Σύγχρονα Θέματα Δικαιοσύνης» που έχει προσφάτως εγκαινιάσει η Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, φιλοδοξεί να οριοθετήσει την εν λόγω προβληματική, περιγράφοντας τις βασικές προκλήσεις, με το βλέμμα στραμμένο πάντοτε στην παροχή δογματικά συνεπών και πρακτικά εφαρμόσιμων λύσεων.

Το επεισόδιο θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω της Σελίδας της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στο Facebook, την Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2020, ώρα 18.00. Κάντε like στη Σελίδα της Σχολής στο Facebook, προκειμένου να παρακολουθήσετε ζωντανά το webinar και να λαμβάνετε ενημερώσεις σχετικά με τις δραστηριότητες της Νομικής Σχολής.

Η σχετική συζήτηση θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή της Δρ Αλεξάνδρας Ι. Θεοφίλη (Universite Paris II Pantheon-Assas), Συμβούλου της Γενικής Γραμματείας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Σταυρούλας Ι. Κουστένη, υποψήφιας διδάκτορος Νομικής, νομικού και στελέχους της ελληνικής Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Δρ Ιωάννης Καστανάς, μεταδιδακτορικός ερευνητής και μέλος του Συνεργαζόμενου Εκπαιδευτικού Προσωπικού της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Print Friendly, PDF & Email
Featured-Selected ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Tags: , , , ,