Συνάντηση ΓΓ ΑΚΕΛ με αντιπροσωπεία Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου

Ανταλλαγή απόψεων σε μια σειρά από ζητήματα, με επίκεντρο τη Μεταρρύθμιση του Τομέα της Δικαιοσύνης και τον εκσυγχρονισμό του νομοθετικού πλαισίου για την πάταξη της διαπλοκής και της διαφθοράς, είχαν σε χθεσινή τους συνάντηση, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου με αντιπροσωπεία του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου.

Ο κ. Στεφάνου υπογράμμισε ότι βασική προϋπόθεση της ίδιας της δημοκρατίας είναι το κράτος δικαίου, το οποίο οι πολίτες πρέπει να βιώνουν ότι υπάρχει.

Κατά συνέπεια τόνισε, αποτελεί αδήριτη ανάγκη όπως οι μεταρρυθμίσεις στον τομέα της δικαιοσύνης αγγίζουν πραγματικά τους πολίτες και βελτιώνουν αισθητά τη ζωή τους και σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να συνεχιστεί η προσπάθεια για την επίτευξη της μεγαλύτερης δυνατής συναίνεσης γύρω από τα νομοσχέδια.

Επιπρόσθετα ανέφερε, πρέπει να διασφαλιστεί ότι ο έλεγχος, η λογοδοσία και η διαφάνεια που συνιστούν απαραίτητα στοιχεία για τη χρηστή λειτουργία του κράτους και όλων των εξουσιών θα βρουν τη θέση τους σε όλες τις σχετικές μεταρρυθμίσεις όπως προτάσσουν οι βέλτιστες διεθνείς πρακτικές.

Τέλος, επαναβεβαίωσε ότι το ΑΚΕΛ θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο στην κατεύθυνση της επίτευξης προοδευτικών τομών στον τομέα της δικαιοσύνης, τέτοιων που να υπηρετούν το σύνολο της κυπριακής κοινωνίας.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΑΚΕΛ συμμετείχαν επίσης ο επικεφαλής του Γραφείου Νομικών του ΑΚΕΛ βουλευτής Άριστος Δαμιανού και το μέλος του Γραφείου Σταύρη Καλοψιδιώτου.

Εκ μέρους του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρός του Δρ. Χρίστος Κληρίδης (Πρόεδρος), ο Γιώργος Χριστοφίδης (Αντιπρόεδρος) και ο Νικόλας Τσαρδελλής (Γραμματέας).

Πηγή : ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , , ,