Στο “τραπέζι” της Επιτροπής Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Βουλής, νομοσχέδια για τον τουρισμό


Συνέρχεται, την Τετάρτη 29 Απριλίου στις 15.00, μέσω τηλεδιάσκεψης η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, η οποία θα συζητήσει, μεταξύ άλλων, δύο νομοσχέδια που αφορούν το θέμα του τουρισμού. Στη συνεδρία αναμένεται να συμμετέχουν εκπρόσωπος του Εφόρου Εταιρειών, ο Υφυπουργός Τουρισμού, εκπρόσωποι των Υπουργείων Οικονομικών και Εμπορίου.

Α) Το ένα νομοσχέδιο αφορά την αναστολή του ετήσιου τέλους των €350, για να δικαιούνται οι εταιρείες αντί μέχρι τέλος Ιουνίου να το πληρώσουν μέχρι τέλος Δεκεμβρίου.

Β) Το δεύτερο νομοσχέδιο αφορά τα μέτρα στήριξης για τον τουρισμό, για να δοθεί η ευκαιρία στις τουριστικές επιχειρήσεις η δυνατότητα να αποζημιώνουν τους πελάτες τους με την έκδοση voucher.

Γ) Πέραν από τα νομοσχέδια που θα συζητηθούν αναμένεται να εγκριθεί και ένα ενημερωτικό κείμενο/έντυπο, το οποίο ετοίμασε το Υφυπουργείο Τουρισμού για τα αυτοεξυπηρετούμενα καταλύματα, τα Airbnb.

Δ) Η Επιτροπή Εμπορίου θα ενημερωθεί, παράλληλα, από τον Υφυπουργό Τουρισμού για τις προσπάθειες γίνονται ευρύτερα για την επανεκκίνηση του τουρισμού.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email